ATP
Ηρωική υποδοχή για τον Djokovic στο Βελιγράδι (vids)

 
Ηρωική υποδοχή για τον Djokovic στο Βελιγράδι (vids)
tn team Τρίτη, 13 Αυγούστου 2024 - 9:44

O Novak Djokovic επέστρεψε στο Βελιγράδι με το χρυσό μετάλλιο και οι συμπατριώτες του τον υποδέχτηκαν ηρωικά.

Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών επέστρεψε στην πατρίδα του και το βράδυ της Δευτέρας εμφανίστηκε στο μπαλκόνι του δημαρχείου του Βελιγραδίου "Stari dvor", μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές της σερβικής αποστολής.

Όπως ήταν φυσικό, ξεχώρισαν σ' αυτή την ηρωική υποδοχή οι Nikola Jokic και Novak Djokovic, τους οποίους αποθέωσαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες, που δημιούργησαν μια απίστευτη ατμόσφαιρα.

Το χρυσό μετάλλιο ήταν το μόνο σπουδαίο επίτευγμα που δεν είχε κερδίσει ακόμα στην απίθανη καριέρα του ο 37χρονος Djokovic, που το έκανε και αυτό στην 5η του παρουσία σε Ολυμπιακούς, κερδίζοντας στον τελικό τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο για τους τελευταίους μήνες, Carlos Alcaraz.

"Ήταν ένα χρυσό το οποίο περίμενα πολύ καιρό, μετά από το χάλκινο που κέρδισα στο Πεκίνο στην πρώτη μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά από αυτό συμμετείχα άλλες 3 φορές και τις 2 έχασα στα ημιτελικά. Τώρα είμαι 37 χρονών, πήγα στο Παρίσι χωρίς να έχω κερδισμένο τίτλο φέτος, προερχόμουν από τραυματισμό... Υπήρχαν πολές αμφιβολίες με το τένις που έπαιξα τους τελευταίους μήνες", είπε ο Djokovic στο RTS.

"Λίγοι με θεωρούσαν φαβορί, αλλά εγώ το πίστευα, γιατί ήξερα πως ήταν η τελευταία μου ευκαιρία να κερδίσω το χρυσό. Έκανα ένα από τα καλύτερα τουρνουά μου, ένιωσα τη στήριξη του κόσμου. Χωρίς υπερβολές, αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα μου και είκμαι περήφανος που φοράω στο λαιμό μου το χρυσό που κέρδισα για τη Σερβία", πρόσθεσε.

Θυμίζουμε πως ο Djokovic απέσυρε τη συμμετοχή του και από το Σινσινάτι και θα πάει στην Αμερική μόνο για το US Open, το οποίο ξεκινάει σε 2 εβδομάδες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots