Nadal: "Τώρα θα ξεκουραστώ, μετά θα αποφασίσω"

 
Nadal: "Τώρα θα ξεκουραστώ, μετά θα αποφασίσω"
© ITF Tennis
tn team Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 - 10:16

Ο Rafael Nadal χαρακτήρισε το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων ως το τέλος ενός κεφαλαίου και ξεκαθάρισε πως θα περάσει τις επόμενες μέρες στο σπίτι του με την οικογένειά του και μετά θα αποφασίσει για το μέλλον του στο επαγγελματικό τένις.

Στις δηλώσεις που έκανε για τη δημόσια τηλεόραση της Ισπανίας μετά τον αποκλεισμό του και στο διπλό των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Nadal δεν είπε τίποτα νεότερο για το μέλλον του στο tour. Ανέφερε πως για εκείνον έκλεισε ένα κεφάλαιο με τους Ολυμπιακούς, αλλά θέλει να περάσει ένα διάστημα πριν πάρει την απόφασή του, αφού αυτή τη στιγμή είναι συναισθηματικά φορτισμένος και δεν έχει καθαρό μυαλό.

"Μαζί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες έκλεισε ένα κεφάλαιο για μένα. Χρειάζομαι να επιστρέψω στο σπίτι, να ξεκουραστώ για λίγες ημέρες και να δω πως βλέπω τα πράγματα με καθαρό μυαλό. Να δω τι διάθεση θα έχω και πως θα αισθάνομαι. Μετά θα πάρω την οποιαδήποτε απόφαση. Έχω πλήρη ελευθερία σε αυτό. Θεωρώ πως είμαι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος και χρειάζομαι τον χρόνο μου. Όταν θα μου είναι ξεκάθαρο το επόμενο βήμα θα σας ενημερώσω. Προς το παρόν το επόμενο βήμα μου είναι να πάω στο σπίτι, να περάσω χρόνο με την οικογένειά μου και να αποσυνδεθώ."

Ο 38χρονος Ισπανός πάντως τόνισε πως τις επόμενες εβδομάδες θα βρίσκεται στο σπίτι του και θα ξεκουραστεί, επομένως δεν υπάρχει στα πλάνα του η Αμερική και το πιθανότερο είναι να επιστρέψει στο γήπεδο μετά το US Open, για το Laver Cup του Βερολίνου.

"Το μέλλον μου στο επαγγελματκό τένις θα επηρεαστεί από τη διάθεση και το πόσο όρεξη θα έχω να συνεχίσω όταν θα παίρνω αυτή την απόφαση. Είχα σημαδέψει αυτό το σημείο της σεζόν και αυτός ο κύκλος κλείνει τώρα. Τώρα θα επιστρέψω στο σπίτι, θα αποσυνδεθώ και όταν θα μου είναι ξεκάθαρο το ποιο θα είναι το επόμενο κεφάλαιο, αν θα κρατάω ρακέτα ή όχι, τότε θα σας ενημερώσω."

Τέλος, για τον τελευταίο του αγώνα στο διπλό και τη συνολική του εμπειρία από το Παρίσι, είπε: "Δεν βρισκόμουν στο επίπεδο που χρειαζόταν για να παλέψω για ένα μετάλλιο στο μονό. Στο διπλό παίζαμε πολύ καλά, αλλά σήμερα δεν πήγε καλά. Όπως λέω κάθε μέρα, τα ματς (στο διπλό) είναι πολύ δύσκολα και κάθε λεπτομέρεια μετράει. Σήμερα δεν ξεκινήσαμε καλά και δεν ήμασταν σε θέση να φτάσουμε το ματς ως τα άκρα. Ήταν θετική εμπειρία, έχουμε μια φανταστική σχέση και μοιραστήκαμε πολλά και εκτός γηπέδου. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε κάτι άλλο, απλά δεν ήμασταν αρκετά καλοί. Εγώ το μόνο που θέλω να αναλύσω τώρα είναι να πάρω το αεροπλάνο και να πάω στο σπίτι μου (γέλια), αλλά θα φύγω με αναμνήσεις που θα έχω για όλη μου τη ζωή."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots