ATP
Nadal: "Όταν αποφασίσω να σταματήσω θα σας το πω - πιστεύω στην αθωότητα του Sinner"

 
Nadal: "Όταν αποφασίσω να σταματήσω θα σας το πω - πιστεύω στην αθωότητα του Sinner"
tn team Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 - 12:09

Στην ισπανική τηλεόραση εμφανίστηκε ο Rafael Nadal το βράδυ της Δευτέρας, μιλώντας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την απόφαση για το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας στο τένις και την υπόθεση ντόπινγκ του Jannik Sinner.

Μερικές εβδομάδες μετά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου είναι πιθανό να έδωσε τους τελευταίους του επίσημους αγώνες, όσον αφορά τουλάχιστον αυτή τη σεζόν, ο Nadal ήταν καλεσμένος της εκπομπής "El Hormiguero", όπου έκανε έναν απολογισμό του 2024.

"Βρίσκομαι σε μια διαφορετική εποχή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν μια λογική απόφαση, καθώς προερχόμουν από πολλά σωματικά προβλήματα. Έβαλα για στόχο να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ήξερα πως μετά απ' αυτό θα έπρεπε να κάνω επαναξιολόγηση και να πάρω αποφάσεις. Η αλλαγή της επιφάνειας και το γεγονός ότι θα έπρεπε να παίξω αγωες best-of-five, έβγαλε εκτός τραπεζιού τη Νέα Υόρκη. Όλη αυτή τη χρονιά προσπάθησα να διασκεδάσω την κάθε μέρα. Δεν πήγε όπως ήθελα, γιατί δεν ήμουν τόσο υγιής όσο ήθελα, μετά τον τραυματισμό που είχα στο πρώτο τουρνουά."

Για το αν έκανε αυτή την επαναξιολόγηση και αν κατέληξε κάπου αναφορικά με το τέλος της καριέρας του, ο 38χρονος Ισπανός είπε: "Δεν μου αρέσει να με ρωτάνε για το πότε θα σταματήσω. Όταν θα το έχω ξακαθαρίσει στο μυαλό μου, τότε θα σας ενημερώσω για την απόφασή μου."

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, όπου συμμετείχε και στην τελετή έναρξης, ανέφερε: "Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θεωρώ ότι βρέθηκα σε καλή κατάσταση, όμως ήμουν άτυχος στην κλήρωση. Όταν μετέφερα τη φλόγα ήταν μια πολύ συναισθηματική στιγμή. Νιώθω μια ξεχωριστή σύνδεση με το Παρίσι εξαιτίας των όσων σημαίνει για την καριέρα μου. Μετά είχα επίσης μια πολύ ωραία εμπειρία στο Ολυμπιακό Χωριό. Μπορεί να μην είσαι τόσο άνετα όσο στα άλλα τουρνουά, όμως δημιουργούνται μοναδικές εμπειρίες."

Για το διπλό με τον Carlos Alcaraz, είπε: "Με τον Carlos δεν παίξαμε ποτέ ξανά μαζί και αντιμετωπίσαμε παίκτες που έκαναν αυτοματισμούς και είχαν πολύ γρήγορες αντιδράσεις στο court. Ήταν μια όμορφη εμπειρία, παρότι χάσαμε στα προημιτελικά."

Όσο για τον Alcaraz, που έχασε νωρίς στο US Open, είπε: "Νομίζω πως είναι λίγο κουρασμένος πνευματικά, γιατί είναι μια πολύ απαιτητική χρονιά που είχε και Ολυμπιακούς, αλλά θα επιστρέψει σύντομα σ' αυτό το επίπεδο. Είναι καταπληκτικό να βλέπεις πως μετά από έναν παίκτη σαν κι εμένα, υπάρχει ακόμα ένας Ισπανός σ' αυτό το επίπεδο. Ο Carlos θα γίνει ένας από τους καλύτερους τενίστες στην ιστορία."

Δεν θα μπορούσε βεβαίως να μη ρωτηθεί και για το θέμα των ημερών, την υπόθεση ντόπινγκ του Jannik Sinner και την όλη συζήτηση που έχει ξεσπάσει γύρω απ' αυτό. Ο Rafa εξέφρασε την πίστη του στη δικαιοσύνη, στο σύστημα αντιντόπινγκ στο τένις και στον Sinner σαν αθλητή, μη βλέποντας κάτι ύποπτο ή κατακριτέο στην όλη ιστορία.

"Γνωρίζω τον Jannik και είμαι σίγουρος ότι δεν έκανε κάτι κακό συνειδητά και πως ποτέ δεν σκέφτηκε να ντοπαριστεί. Πιστεύω στη δικαιοσύνη και εφόσον αποφασίστηκε ότι είναι αθώος, ήταν επειδή είχε τρανταχτές αποδείξεις για την αθωότητά του. Δεν πιστεύω πως του συμπεριφέρθηκαν διαφορετικά επειδή είναι στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης."

Θυμίζουμε πως ο Nadal θα εμφανιστεί ξανά σύντομα στο γήπεδο και συγκεκριμένα στην Uber Arena του Βερολίνου, καθώς θα συμμετέχει στο Laver Cup από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Γι' αυτό το λόγο έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες ημέρες να προπονείται στα σκληρά γήπεδα της ακαδημίας του στη Μαγιόρκα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots