ATP
Djokovic: "Τα παιδιά μου είναι τα μόνα στο σχολείο που δεν έχουν κινητό"

 
Djokovic: "Τα παιδιά μου είναι τα μόνα στο σχολείο που δεν έχουν κινητό"
© Corinne Dubreuil/FFT
tn team Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 - 11:22

Ο Novak Djokovic μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα σημερινά παιδιά, τη δυσκολία του να ξεφύγεις από την ψυχολογία της μάζας και την επιλογή του να μην πάρει ακόμα στα παιδιά του κινητά τηλέφωνα.

Είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί κάποιος με όλα όσα πιστεύει και πρεσβεύει ο Djokovic, οφείλει κανείς να αναγνωρίσει ότι είναι ένας άνθρωπος με πολλούς προβληματισμούς, ένας άνθρωπος που του αρέσει να μαθαίνει και να εξελίσσεται συνεχώς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη πολυγλωσσία του, αλλά και ένας άνθρωπος με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ενδιαφέροντα ήταν και όλα όσα είπε στην Blic, όπου μίλησε κατά τη διάρκεια των αγώνων του Davis Cup στο Βελιγράδι. Ο θρυλικός τενίστας μνημόνευσε τη μέντορά του, Jelena Gencic, λέγοντας ότι από εκείνη έλαβε αυτή τη νοοτροπία, την οποία επιθυμεί να περάσει και στα παιδιά του: τον 10 ετών Stefan και την 7 ετών Tara.

"Από την Jelena έμαθα γιατί είναι σημαντικό να ακούς κλασική μουσική και να διαβάζεις βιβλία. Η σημερινή νέα γενιά έχει πολλές περισσότερες προκλήσεις να αντιμετωπίσει, τότε δεν είχαμε social media. Τώρα ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή και όλη την ώρα είναι πάνω από ένα τηλέφωνο. Η τεχνολογική εξέλιξη είναι απίστευτη.

Τα παιδιά μου ακόμα δεν έχουν κινητά τηλέφωνα, έχουμε διαφωνήσει γι' αυτό το θέμα με τη σύζυγό μου. Μου κάνουν και παράπονα, μου λένε ότι στο σχολείο είναι τα μόνα παιδιά που δεν έχουν κινητά. Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό και αντανακλάται και σε άλλα επίπεδα. Αν όλοι κάνουν κάτι, τότε αποκτούμε τη συμπεριφορά του κοπαδιού και θέλουμε να ακολουθήσουμε. Δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Εδώ νομίζω ότι διαφέρουμε από τους άλλους, είμαστε ξεροκέφαλοι, με τα θετικά και με τα αρνητικά του."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots