Djokovic: "Αγαπώ την Ελλάδα - μπορεί να κερδίσει GS o Τσιτσιπάς"

 
Djokovic: "Αγαπώ την Ελλάδα - μπορεί να κερδίσει GS o Τσιτσιπάς"
© Philippe Montigny / FFT
tennisnews team Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 - 4:26

Ο Novak Djokovic είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την Ελλάδα και για τον Στέφανο Τσιτσιπά, στην χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι.

Ο Djokovic έχει δείξει πολλές φορές στο παρελθόν την ιδιαίτερη σχέση του με την Ελλάδα, στηρίζοντας την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου σε Μουντιάλ, μιλώντας ελληνικά όποτε συναντάει Έλληνες δημοσιογράφους ή και φαν και πιο πρόσφατα, χορεύοντας συρτάκι στον διάδρομο γυμναστικής, στο ζέσταμά του για τους αγώνες του Davis Cup.

Στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του στο tie της Σερβίας με την Ελλάδα στο Βελιγράδι, μίλησε εκτενέστερα στο SDNA γι' αυτή τη σύνδεση που νιώθει με τη χώρα μας: "Αγαπώ την Ελλάδα, όπως όλοι οι Σέρβοι! Πάει πολύ πίσω ιστορικά, συνδεόμαστε με τη θρησκεία και έχουμε δεσμούς κουλτούρας και παράδοσης. Πάντα περνάω φανταστικά στην Ελλάδα, οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι. Όποτε συναντάω Έλληνα οπουδήποτε στον κόσμο, πάντα υπάρχει αυτή η σύνδεση. Εύχομαι σύντομα να έρθω στην Ελλάδα και να περάσω περισσότερο χρόνο. Είναι μια πανέμορφη χώρα, μια χώρα που έχει δώσει πολλά στην ιστορία του κόσμου. Ίσως την επόμενη φορά να παίξω Davis Cup κόντρα στην Ελλάδα, μέσα στην Ελλάδα, ποιος ξέρει! Σκέφτομαι μόνο τα καλύτερα για τους Έλληνες."

Ρωτήθηκε και για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που δεν μπόρεσε να είναι στο Βελιγράδι εξαιτίας του τραυματισμού του στην πλάτη, ενώ γενικότερα αντιμετωπίζει μια κρίση στην καριέρα του, με τον ίδιο να το χαρακτηρίζει "παρατεταμένο burnout". Ο Nole, ο οποίος τον έχει συναντήσει και σε δυο Grand Slam τελικούς, πιστεύει πως το επίπεδο του Τσιτσιπά είναι αρκετό για να του φέρει major, απλά χρειάζεται να βρει αυτή την πνευματική ισορροπία.

"Από άποψη παιχνιδιού, δε νομίζω ότι είναι πολύ πίσω από τους top παίκτες. Έχει το παιχνίδι για να είναι σταθερά Top 5 παίκτης και το έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις τα προηγούμενα χρόνια, φέτος κέρδισε το Monte-Carlo που είναι 1000άρι. Το θέμα, λοιπόν, είναι να καταλάβει πως να βρει κυρίως πνευματικά την ισορροπία. Δεν ξέρω τι ακριβώς περνάει, αλλά νομίζω ότι έχει τη δυνατότητα και την ποιότητα για να κερδίσει Grand Slam. Έχει ήδη παίξει σε δυο τελικούς, απέναντί μου και τις δυο φορές. Του εύχομαι τα καλύτερα και είναι κρίμα που δεν είναι εδώ, γιατί και ο κόσμος της Σερβίας είχε ενθουσιαστεί που θα τον έβλεπε ζωντανά. Είναι εδώ ο αδερφός του όμως και θα παίξουμε μαζί στο διπλό."

Σήμερα οι αγώνες στο tie της Σερβίας με την Ελλάδα θα ξεκινήσουν στις 14:00 με το διπλό, όπου Djokovic και Hamad Medjedovic θα αντιμετωπίσουν τους Πέτρο Τσιτσιπά και Δημήτρη Αζωίδη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots