Σερβία - Ελλάδα 3-1: Εγκατέλειψε ο Lajovic και ο Αζωίδης έδωσε πόντο στην Ελλάδα

 
Σερβία - Ελλάδα 3-1: Εγκατέλειψε ο Lajovic και ο Αζωίδης έδωσε πόντο στην Ελλάδα
tn team Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 - 18:01

Το πάρτι της Σερβίας στο Βελιγράδι χάλασε ένας τραυματισμός του Dusan Lajovic, που τον υποχρέωσε σε εγκατάλειψη στο παιχνίδι του με τον Δημήτρη Αζωίδη, με τον Έλληνα τενίστα να συνδυάζει με κερδισμένο πόντο το ντεμπούτο του στην Εθνική και να διαμορφώνει το τελικό 3-1 στη σειρά.

Το παιχνίδι του Lajovic με τον Αζωίδη, έγινε για να πάρουν την εμπειρία οι δυο παίκτες, αλλά και για τον κόσμο, αφού στο tie τα πάντα είχαν κριθεί, με τη Σερβία να προηγείται της Ελλάδας με 3-0 στο Aleksandar Nikolic Hall στο Βελιγράδι.

Και σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά rubber, o Lajovic στάθηκε πολύ άτυχος, στραμπούληξε τον αστράγαλό του και "πάγωσε" τους χιλιάδες Σέρβους στις κερκίδες, σε μια εξέλιξη που χάλασε και το πάρτι που είχαν στήσει για την πρόκριση στους qualifiers του Davis Cup.

Ο Lajovic, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.65 του κόσμου και ήταν το μεγάλο φαβορί, πήρε το 1ο σετ με 6-1. Στο 2ο σετ ο Αζωίδης, Νο.1054 στον κόσμο, είχε το προβάδισμα με 3-2, χωρίς break, όταν συνέβη το μοιραίο, με τον Σέρβο τενίστα να πέφτει και να χτυπάει. Στη συνέχεια πήρε ιατρικό τάιμ άουτ καθώς φάνηκε να γύρισε τον αστράγαλό του και τελικά αποχώρησε από το γήπεδο με τη βοήθεια των μελών της ομάδας του, καθώς δεν μπορούσε να πατήσει το δεξί του πόδι.

Το tie της Σερβίας με την Ελλάδα για το World Group I ολοκληρώθηκε με το τελικό 3-1, αφού 5ο rubber δεν θα γινόταν ούτως ή άλλως.

Αν και όχι με τον τρόπο που θα ήθελε, ο Αζωίδης πήρε τη μοναδική ελληνική νίκη στο Βελιγράδι και παράλληλα συνδύασε με πόντο το ντεμπούτο του στο Davis Cup, σε έναν αγώνα που προοριζόταν να είναι ο σπουδαιότερος που έχει παίξει στην καριέρα του βάσει αντιπάλου και σταδίου, αλλά δυστυχώς ολοκληρώθηκε κατ' αυτόν τον τρόπο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots