Χατζηνικολάου: "Η ομάδα μπορεί να μείνει ψηλά στο Davis Cup"

 
Χατζηνικολάου: "Η ομάδα μπορεί να μείνει ψηλά στο Davis Cup"
tn team Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 - 21:57

Ο captain της Εθνικής μας ομάδας των ανδρών, Δημήτρης Χατζηνικολάου, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει ψηλά στον θεσμό ακόμα και όταν δεν έχει στην αποστολή της τον Στέφανο Τσιτσιπά, αφού οι υπόλοιποι παίκτες ακολουθούν και γίνονται όλο και καλύτεροι.

"Γνωρίζαμε ότι ήταν πολύ δύσκολο, ακατόρθωτο. Το πρώτο ματς κρίθηκε στα service games του Αριστοτέλη, σε συγκεκριμένα σημεία, παρασύρθηκε από τον ρυθμό του παιχνιδιού, σέρβιρε πιο δυνατά από ό,τι χρειαζόταν και δεν έπαιξε με καλό ποσοστό πρώτου σερβίς. Μόλις δέχτηκε το πρώτο break, άλλαξε όλη η ισορροπία του παιχνιδιού. Αν το κρατούσε το σερβίς του στο 4-3 με τις νέες μπάλες, θα ήταν αλλιώς, διότι μέχρι εκείνη την ώρα υπήρχε ισορροπία στο ράλι. Μετά δεν μπόρεσε να το μαζέψει, ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο στο 2ο σετ. Η baseline του είναι σε πολύ καλά επίπεδα, το τένις του είναι σε καλό επίπεδο, πρέπει να ωριμάσει λίγο στο πώς διαχειρίζεται τα service games του", είπε ο Δημήτρης Χατζηνικολάου στη συνέντευξη Τύπου, για τον αγώνα του Θάνου με τον Kecmanovic.

Όσο για το ματς του Ξυλά με τον Djokovic: "Ο Γιάννης τα έβαλε με τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, ήταν πολύ δύσκολο. Δεν είχε άγχος για να κερδίσει το ματς, είχε άγχος για το ότι θα έπαιζε μπροστά σε τόσο κόσμο, εναντίον του Nole. Ο κόσμος ήταν φανταστικός. Αν και υποστήριζε τη Σερβία, ήταν πολύ ωραία αυτή τη εμπειρία και θα τη θυμάμαι για πάντα."

Στο Βελιγράδι η Εθνική μας ταξίδεψε έτσι κι αλλιώς χωρίς να έχει τίποτα να χάσει, για το μέλλον της ομάδας όμως και αν μπορεί να παραμείνει ψηλά, ακόμα και όταν δεν έχει στη διάθεσή της τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο ομοσπονδιακός προπονητής παρουσιάστηκε θετικός.

"Το πιστεύω. Οι παίκτες είναι καλύτεροι σε κάθε tie, και ο Αριστοτέλης και ο Γιάννης, τώρα έχουμε και τον Δημήτρη Αζωίδη. Μπορούμε να μείνουμε στα σαλόνια και γιατί όχι να κάνουμε και την υπέρβαση, να ανεβούμε και αυτό το σκαλοπάτι, γιατί είναι η δεύτερη φορά που σκαλώνουμε. Από ό,τι φαίνεται, η ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη ψυχολογικά να αγωνιστεί χωρίς τον Στέφανο. Εκεί πρέπει να δουλέψουμε και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε."

Όσο για το αν θα παραμείνει προπονητής του Τσιτσιπά και στα ασιατικά τουρνουά, η απάντηση είναι καταφατική: "Πηγαίνουμε βήμα-βήμα και θα δούμε. Όλα είναι στον αέρα", είπε αναφορικά με τη συνεργασία τους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots