Davis Cup: Η Σερβία απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στη συνάντηση με την Εθνική ανδρών στο Βελιγράδι

 
Davis Cup: Η Σερβία απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στη συνάντηση με την Εθνική ανδρών στο Βελιγράδι
tennisnews team Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 - 22:20

Προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε η Σερβία στη συνάντηση με την Εθνική ομάδα τένις των ανδρών για το World Group I του Davis Cup που διεξάγεται στο Βελιγράδι. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν και στους δύο αγώνες της πρώτης ημέρας και αναζητούν μία νίκη στους τρεις αγώνες της Κυριακής για να προκριθούν στους qualifiers της κορυφαίας διοργάνωσης τένις στον κόσμο σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας, ο Αριστοτέλης Θάνος που βρίσκεται στη θέση 713 της παγκόσμιας κατάταξης, στάθηκε εξαιρετικά απέναντι στον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς, ο οποίος είναι νούμερο 53 στον κόσμο. Ωστόσο, στους κρίσιμους πόντους του αγώνα, ο Σέρβος τενίστας ήταν αποτελεσματικός και επικράτησε με 6-3, 6-3, δίνοντας την πρώτη νίκη στους γηπεδούχους.

«Το κλειδί ήταν αυτοί οι κρίσιμοι πόντοι, συγχαρητήρια στον αντίπαλό μου, που ήταν πολύ πιο σταθερός από εμένα», τόνισε ο Αριστοτέλης Θάνος. Και πρόσθεσε:

«Βάζω μακροπρόθεσμους στόχους και πιστεύω ότι με τις ικανότητές μου και με τη νοοτροπία που θα δουλέψω και θα φτιάξω ως παίκτης, θα δω τον εαυτό μου στο Top 100, ίσως και στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης».

Στο δεύτερο αγώνα της ημέρας, ο Νόβακ Τζόκοβιτς που βρίσκεται στην 4η θέση στον κόσμο επικράτησε του Γιάννη Ξυλά (νούμερο 770 στον κόσμο) με 6-0, 6-1 στο κορτ με σκληρή επιφάνεια του “Aleksandar Nikolic Hall”, γνωρίζοντας την αποθέωση από 7.500 θεατές που γέμισαν κάθε γωνία του σταδίου. Να σημειωθεί πως στο Βελιγράδι ταξίδεψαν και 50 Έλληνες για να ενισχύσουν την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας.

«Το έζησα, το λάτρεψα, μακάρι να μπορούσα να πάω καλύτερα. Είμαι λίγο απογοητευμένος με το τένις μου, αλλά ελπίζω αυτή η εμπειρία να μου δώσει κίνητρο για να πάω καλύτερα στο μέλλον, να δω αν μπορώ να φτάσω στη μεγάλη σκηνή. Θα κρατήσω αυτή την εμπειρία για όλη μου τη ζωή», υπογράμμισε ο Γιάννης Ξυλάς.

Το πρόγραμμα των αγώνων της Κυριακής θα αρχίσει στις 14.00 με τη διεξαγωγή του διπλού. Στη διάθεσή του ομοσπονδιακού τεχνικού, Δημήτρη Χατζηνικολάου βρίσκονται οι Αριστοτέλης Θάνος, Γιάννης Ξυλάς, Δημήτρης Αζωΐδης και Πέτρος Τσιτσιπάς. Υπενθυμίζουμε πως απουσιάζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού στην πλάτη.

Η ομάδα που θα συμπληρώσει τρεις νίκες θα προκριθεί στους qualifiers και θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση του 2025, ενώ η ηττημένη θα αγωνιστεί τον Φεβρουάριο στα πλέι οφ του World Group I του Davis Cup.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots