Djokovic και Medjedovic επισφράγισαν την πρόκριση της Σερβίας (vids)

 
Djokovic και Medjedovic επισφράγισαν την πρόκριση της Σερβίας (vids)
tn team Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 - 16:22

Οι Novak Djokovic και Hamad Medjedovic κέρδισαν τους Πέτρο Τσιτσιπά και Αριστοτέλη Θάνο με 2-1 σετ στο διπλό και ολοκλήρωσαν τη νίκη της Σερβίας επί της Ελλάδας στο Βελιγράδι για το Davis Cup.

Ο Τσιτσιπάς και ο Θάνος έκαναν μια πολύ καλή προσπάθεια για να κρατήσουν την Ελλάδα στο tie με τη Σερβία, ωστόσο ο Djokovic ήταν αποφασισμένος να το τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, όπως είχε πει από πριν τους αγώνες, και αυτό έκανε.

Μαζί με τον "προστατευόμενό" του, Hamad Medjedovic, ο θρύλος του σερβικού τένις πανηγύρισε τη νίκη με 6-3, 3-6, 6-3, απέναντι στο ελληνικό δίδυμο, που έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια.

Τσιτσιπάς και Θάνος ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι και κέρδισαν 8 συνεχόμενους πόντους, για να κάνουν το 2-0 με 2 love games. Οι Djokovic και Medjedovic, που προφανώς χρειάστηκαν λίγο περισσότερο χρόνο για να βρουν τα πατήματά τους μέσα στο γήπεδο, ξεκίνησαν να λειτουργούν καλύτερα από το 3ο game και βρήκαν τον τρόπο να αλλάξουν το σκηνικό.

 

Το ελληνικό δίδυμο προηγήθηκε μέχρι και με 3-1, αλλά οι Σέρβοι κέρδισαν 5 games στη σειρά μετά απ' αυτό και κατέκτησαν το 1ο σετ με 6-3.

Δεν το έβαλαν κάτω Τσιτσιπάς και Θάνος, που παρουσιάστηκαν πολύ συγκεντρωμένοι στο 2ο σετ, δεν απειλήθηκαν καθόλου στα σερβίς τους και βρήκαν τη στιγμή να γίνουν απειλητικοί στο κρίσιμο 8ο game, όπου τελικά αξιοποίησαν την 3η τους ευκαιρία και έκαναν το πολυπόθητο break που τους έδωσε ένα προβάδισμα με 5-3.

 

Με τον Θάνο να είναι στο σερβίς, οι δυο Έλληνες έκαναν με περιπετειώδη τρόπο το 6-3, αφού οι Σέρβοι κατάφεραν από το 30-0 να πάνε στο 30-40 και να δημιουργήσουν break point. Ήταν ψύχραιμοι και πήραν τους 3 επόμενους πόντους Τσιτσιπάς και Θάνος, για να κλείσουν το σετ και να παρατείνουν τη ζωή της ελληνικής ομάδας στο tie.

Και στο 3ο σετ έβγαλαν ψυχή οι Έλληνες παίκτες, που κατάφεραν να βγουν από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Στο 4ο game επέστρεψαν από το 15-40 και έσβησαν συνολικά 3 break points για να κάνουν το 2-2, ενώ στο 6ο game επέστρεψαν από το 0-40 και έσβησαν άλλα 3 break points, για να ισοφαρίσουν σε 3-3.

Οι Σέρβοι ωστόσο δεν σταμάτησαν να "χτυπούν την πόρτα" και τελικά το break έγινε στο σερβίς του Θάνου στο 8ο game, όπου Djokovic και Medjedovic προηγήθηκαν ξανά με 0-40 και αυτή τη φορά στην 1η ευκαιρία - 7η συνολικά στο σετ - έκαναν το break και προηγήθηκαν με 5-3.

 

Ο Medjedovic στη συνέχεια πήρε τις μπάλες για να σερβίρει και οι Σέρβοι έκαναν το 6-3, "σφραγίζοντας" τη νίκη στο διπλό και την πρόκριση στους qualifiers του Davis Cup για το 2025 για την ομάδα τους.

 

Θυμίζουμε πως η Σερβία προηγείται με 3-0 της Ελλάδας, αφού χθες είχε κερδίσει και τα δυο μονά, χάρη στους Miomir Kecmanovic και Djokovic.

Οι Σέρβοι θα είναι έτσι στους qualifiers το 2025 και θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τον τίτλο στο Davis Cup, ενώ η Ελλάδα θα επιστρέψει στα πλέι-οφ του World Group I, όπου αγωνίστηκε και τον περασμένο Φεβρουάριο, διεκδικώντας εκ νέου μια θέση στο World Group I.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots