Θάνος: "Με τον Στέφανο, μπορούμε να είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες"

 
Θάνος: "Με τον Στέφανο, μπορούμε να είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες"
© p.diakrousis
tn team Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 - 18:36

Ακόμα και χωρίς τον Στέφανο Τσιτσιπά, η Ελλάδα παραλίγο να... αγχώσει τους Σέρβους στο διπλό σήμερα και πεποίθηση όλων στην Εθνική ομάδα είναι πως με τον Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά και την εξέλιξη των υπολοίπων, μπορεί να είναι μια από τις δυνατότερες του Davis Cup.

Γι' αυτό είχε μιλήσει και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Χατζηνικολάου, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ενώ σήμερα το σχολίασε και ο Αριστοτέλης Θάνος, μετά το παιχνίδι του διπλού που έδωσε με τον Πέτρο Τσιτσιπά.

"Ίσως είχαμε τη χειρότερη δυνατή κλήρωση. Και χωρίς τον Στέφανο τα πράγματα ήταν δέκα φορές δυσκολότερα. Πιστεύω, όμως, σε όλους μας, είμαστε μικροί και όλοι έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες ως άνθρωποι και ως επαγγελματίες τενίστες. Όλοι στοχεύουμε στο να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται και νιώθω ότι σε κάθε Davis Cup είμαστε καλύτεροι. Πιστεύω ότι θα συνεχίσει να γίνεται αυτό και μαζί με τον Στέφανο ελπίζω ότι θα είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες", είπε χαρακτηριστικά ο 23χρονος Έλληνας τενίστας.

Πάνω σ' αυτό, ο Πέτρος Τσιτσιπάς σχολίσε: "Φάνηκε και σήμερα (ότι η ομάδα έχει μέλλον με ή χωρίς τον Στέφανο). Μπορεί οι αντίπαλοί μας να είχαν το πάνω χέρι, αλλά τους πήραμε σετ και ήμασταν κοντά στη νίκη στο τρίτο. Πιστεύω ότι αυτή τη ομάδα έχει μέλλον και ειδικά αν είναι και ο Στέφανος, έχουμε τη δυνατότητα για μεγάλα πράγματα."

Για το παιχνίδι του διπλού, όπου οι Djokovic και Medjedovic πήραν μια δύσκολη νίκη με 2-1 σετ, ο Αριστοτέλης είπε: "Ήταν ωραίο ματς, παίξαμε πολύ καλά σε κάποια σημεία, ειδικά στο 2ο σετ. Στο 3ο σετ δεν σερβίραμε τόσο καλά, δεν διαχειριστήκαμε καλά τα service games μας και γι' αυτό δεχτήκαμε το break. Η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική και σίγουρα το να παίζεις με τον Djokovic είναι κάτι καινούργιο, αλλά το ευχαριστηθήκαμε και οι δύο και παλέψαμε μέχρι το τέλος, αυτό είναι σημαντικό."

Ο Πέτρος από την πλευρά του, δεν ήταν και τόσο ευχαριστημένος με το παιχνίδι του, αλλά ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος με την εμφάνιση του συμπαίκτη του και με τις δυνατότητες που δίνει αυτό δυνητικά στην Εθνική ομάδα: "Ήταν όντως ωραίο ματς και το ευχαριστηθήκαμε και οι δύο. Εγώ είμαι λίγο δυσαρεστημένος με τον τρόπο που έπαιξα. Δεν είναι εύκολο εγκεφαλικά να μπεις στο 100% του παιχνιδιού σου, εφόσον ξέρεις ότι στην άλλη πλευρά του φιλέ βρίσκεται ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Ειλικρινά πιστεύω ότι αν μπορούσα να βρεθώ στο καλό μου επίπεδο, θα κερδίζαμε το ματς. Ειδικά στο τρίτο σετ πιστεύω ότι "έσβησα" τενιστικά. Είμαι, όμως, περήφανος για τον Αριστοτέλη, διότι μου έδωσε την εικόνα ότι γνωρίζει πολύ καλά το διπλό και είναι σπάνιο ένας καλός παίκτης μονού να βγαίνει έξω και να αποδίδει με αυτόν τον τρόπο. Παίξαμε ένα πολύ σωστό και ολοκληρωμένο διπλό, τους είχαμε μπλοκάρει πολύ καλά από άποψη τακτικής, πολλές τακτικές λειτουργούσαν απέναντί τους. Είναι σπάνιο να μπορείς να βρεις τέτοια χημεία με παίκτη μονού, είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό. Στο μέλλον μας στο Davis Cup έχουμε και έναν τρίτο πολύ καλό παίκτη για διπλό, ο οποίος μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά."

Για την εμπειρία του να αγωνιστούν στο Aleksandar Nikolic Hall, μια σπουδαία αρένα του μπάσκετ και κατά καιρούς και του τένις, αλλά και με τον Novak Djokovic στο κάδρο, αμφότεροι οι δυο Έλληνες τενίστες είπαν ότι ήταν αξέχαστη εμπειρία, αλλά την ώρα του αγώνα δεν σκεφτόντουσαν ποιον είχαν απέναντί τους. 

Συγκεκριμένα, ο Πέτρος είπε: "Για μένα είναι σημαντικό να το βγάλεις από το μυαλό σου αυτό όταν μπαίνεις να παίξεις έναν αγώνα. Είχαμε ένα πλάνο από την αρχή του ματς. Ξέραμε ότι οι αντίπαλοί μας δεν είναι σπεσιαλίστες του διπλού και ίσως θα κινούνταν σε κάποια σημεία άτσαλα και λάθος. Γνωρίζαμε ότι αν εκτελούσαμε το πλάνο σωστά και σερβίραμε καλά οι πιθανότητες θα ήταν με το μέρος μας. Μετά το ματς καταλαβαίνεις ότι έχεις παίξει με τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών και σίγουρα το επίτευγμα είναι μεγάλο και για τους δύο μας. Με την αξία μας βρισκόμαστε εδώ πέρα και εκπροσωπούμε την Ελλάδα και για να τον αντιμετωπίζουμε σε μια τέτοια φάση της διοργάνωσης σημαίνει ότι αξίζουμε να είμαστε εδώ. Είναι αξέχαστη εμπειρία και για τους δυο μας."

Ο Αριστοτέλης από την πλευρά του, πρόσθεσε: "Παραδόξως δεν το σκεφτόμουν καθόλου. Ήμουν πάρα πολύ συγκεντρωμένος στο ματς και το μόνο που ένοιαζε ήταν να κερδίσουμε. Όταν παίζω σε τέτοια events τα συναισθήματά μου μπλοκάρονται εντελώς, δεν πολυκαταλαβαίνω ούτε πόσο κόσμο έχει, ούτε την ατμόσφαιρα, απλά προσπαθώ να μείνω στο πλάνο παιχνιδιού. Κάποια στιγμή θα το καταλάβω περισσότερο συναισθηματικά, αλλά για την ώρα είμαι στεναχωρημένος που χάσαμε. Σίγουρα, όμως, είναι κάτι μοναδικό και είναι ένα όνειρο που ουσιαστικά προλάβαμε να παίξουμε με τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών. Και εμείς και ο Γιάννης (Ξυλάς)."

Για τη συνεργασία του στο διπλό με τον αδερφό του, Στέφανο, ο Πέτρος σημείωσε: "Σίγουρα θα παίζουμε λιγότερο από ό,τι πριν. Ο στόχος μας φέτος ήταν να μπούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα καταφέραμε. Γι' αυτό παίζαμε σε ορισμένα τουρνουά και σε Grand Slams. Πλέον θα γίνεται λιγότερο συχνά. Δηλωθήκαμε στο Τόκιο και στη Σανγκάη, αλλά από εδώ και πέρα στα Grand Slams ο στόχος είναι να μπορέσω να μπω με κάποιον παίκτη διπλού. Είχα δηλωθεί και στο US Open και ήμουν μια θέση εκτός. Σιγά-σιγά με το ranking που έχω μπορώ να χτίσω μια συνεργασία για το μέλλον με κάποιον παίκτη διπλού."

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν και ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, Δημήτρης Χατζηνικολάου, κάνοντας έναν τελικό απολογισμό για το διήμερο: "Είμαι ικανοποιημένος. Κάθε φορά που συναντιόμαστε τους βλέπω και τους βρίσκω καλύτερους, όχι μόνο στους αριθμούς και τη θέση που είχαν πριν από έξι μήνες, αλλά και στο επίπεδο το τενιστικό. Χαίρομαι γιατί έρχονται νέα πρόσωπα στην ομάδα, όπως είναι ο Δημήτρης, που δείχνουν ότι έχουν ποιότητα και μπορούν να βελτιωθούν. Είμαι ενθουσιασμένος με όλο αυτό. Προχωράει η ομάδα. Παίξαμε καλά στο διπλό. Το διπλό μας είναι πολύ καλό. Ο Πέτρος έχει πολύ καλό επίπεδο. Και όποιος και να παίξει δίπλα του τον καθοδηγεί και τον ανεβάζει. Είναι τρομερός επαγγελματίας στο διπλό. Είμαι χαρούμενος με την ομάδα."

Τέλος, ο Δημήτρης Αζωίδης, ο οποίος έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι, που ολοκληρώθηκε με την εγκατάλειψη του Dusan Lajovic, είπε: "Ο αγώνας σίγουρα δεν έληξε όπως θα ήθελα. Ήταν λίγο στενάχωρο. Δεν ήξερα αν θα παίξω, αν κερδίζαμε το διπλό θα έπαιζε ο Αριστοτέλης με τον Novak. Μου είχε πει ο προπονητής ότι μάλλον θα έπαιζα εγώ σε περίπτωση ήττας. Μόλις τελείωσε το διπλό, δεν είχα ιδέα αν θα έπαιζα. Το έμαθα 20-30 λεπτά πριν την έναρξη του ματς, ήμουν με τα παπούτσια τα Air Force! Σίγουρα ήμουν αγχωμένος, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος, ένιωθα πιο άνετος, ειδικά σε αυτή την ατμόσφαιρα. Είναι απίστευτοι οι οπαδοί, πολύ φιλικός ο λαός προς εμάς, τους νιώθουμε σαν αδέρφια μας! Είναι κρίμα για τον Lajovic, ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots