ATP
Hewitt για Davis Cup: "Οι παίκτες ήρθαν διαλυμένοι, είναι ηλιθιότητα"

 
Hewitt για Davis Cup: "Οι παίκτες ήρθαν διαλυμένοι, είναι ηλιθιότητα"
tn team Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 - 18:29

O Lleyton Hewitt ποτέ δεν ήταν φαν του νέου φορμάτ του Davis Cup και παρότι η Αυστραλία συνεχίζει να είναι μια πετυχημένη ομάδα μέσα σ' αυτό, συνεχίζει να το κατακρίνει και να εκφράζει τον προβληματισμό του.

Αυτή τη φορά, ο Αυστραλός captain αναφέρθηκε στο γεγονός ότι με τον τρόπο που διεξάγεται πλέον το Davis Cup, με τους τελικούς να μοιράζονται σε δυο γεμάτες εβδομάδες, στη φάση των ομίλων και στα νοκ-άουτ, οι παίκτες καλούνται να παίξουν αμέσως μετά το US Open και όχι το τελευταίο τριήμερο της εβδομάδας, όπως παλιότερα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται όλο και δυσκολότερο να ανταπεξέλθουν στο πρόγραμμα, παρότι οι Αυστραλοί στην προκειμένη περίπτωση κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για την τελική φάση του Νοεμβρίου, με τους Θανάση Κοκκινάκη, Alexei Popyrin, Matthew Ebden και Max Purcell.

"Είχαμε πολλούς από τους παίκτες μας αυτή την εβδομάδα ουσιαστικά διαλυμένους, κάτι που μόνο εμείς γνωρίζαμε στα αποδυτήρια. Θα ήταν πολύ εύκολο για τα παιδιά να αρνηθούν να έρθουν, αλλά ήρθαν, έκαναν αυτό που τους ζήτησα. Είμαι πολύ περήφανος γι' αυτούς. Δεν είναι εύκολο να ζητάς από παίκτες να έρθουν να παίξουν 2 μέρες αφού τελειώνει ένα Grand Slam", ανέφερε σχετικά ο Hewitt.

Και συνέχισε: "Στην παλιά μορφή του Davis Cup και εγώ έπρεπε να το κάνω, αλλά τουλάχιστον είχαμε μέχρι την Παρασκευή για να ξεκουραστούμε. Τώρα πρέπει να παίζεις την Τρίτη, είναι γελοίο. Αυτή είναι και η ηλιθιότητα αυτού του φορμάτ, θα συνεχίσω να το λέω. Αλλά αυτό δεν αλλάζει, είναι αυτό που είναι και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον τίτλο σ' αυτό το φορμάτ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots