ATP
O Πορτογάλος Rocha, Νο.159 στον κόσμο, κέρδισε τον Ruud με τα χρώματα της... Ισπανίας! (vid)

 
O Πορτογάλος Rocha, Νο.159 στον κόσμο, κέρδισε τον Ruud με τα χρώματα της... Ισπανίας! (vid)
© Norges Tennis-og Padelforbund
tn team Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 - 10:28

Το Davis Cup είθισται να είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και αυτό επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά, με τον Casper Ruud να γνωρίζει την ήττα από τον Henrique Rocha, Νο.159 της παγκόσμιας κατάταξης. Το πιο περίεργο ωστόσο ήταν πως ο Rocha εκπροσωπούσε την Πορτογαλία και φορούσε τα χρώματα της... Ισπανίας.

Αυτό πρόκειται μάλλον για αστοχία της Adidas, που τύπωσε για τον Rocha μπλουζάκι που έγραφε "PORTUGAL", αλλά πάνω του είχε τα χρώματα της "φούρια ρόχα" και όχι αυτά της Πορτογαλίας.

Όπως και να 'χει πάντως, ο 20χρονος Πορτογάλος σημείωσε τη νίκη της ζωής του, επικρατώντας του Νο.9 του κόσμου, Casper Ruud, με 6-3, 6-4.

Κράτησε την Πορτογαλία στο tie με τη Νορβηγία για το World Group I, αφού νωρίτερα ο 18χρονος Νορβηγός Nicolai Budkov Kjaer,  είχε στρώσει τον δρόμο για τον Ruud, πετυχαίνοντας μια μεγάλη νίκη επί του Πορτογάλου Jaime Faria με 4-6, 6-3, 7-6 (4).

Ο Ruud μπορούσε να κάνει το 2-0 και να "κλειδώσει" λίγο πολύ την πρόκριση της Νορβηγίας, δεν το έκανε όμως κι έτσι το tie παραμένει πολύ ανοιχτό, με το διπλό να παίζει σημαντικότατο ρόλο σήμερα, στο ξεκίνημα των αγώνων.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots