Στα προημιτελικά Dimitrov και Fritz (vids)

 
Στα προημιτελικά Dimitrov και Fritz (vids)
© USTA
tennisnews team Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2024 - 23:03

O Grigor Dimitrov και ο Taylor Fritz πήραν τα 2 πρώτα εισιτήρια για τους προημιτελικούς του US Open, ξεπερνώντας τα εμπόδια των Andrey Rublev και Casper Ruud αντίστοιχα.

Σχεδόν παράλληλα ολοκληρώθηκαν τα δυο παιχνίδια, με τον Dimitrov να κερδίζει τον Rublev στα 5 σετ και τον Fritz να επικρατεί με 3-1 σετ του Ruud.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από 3 ώρες και 39 λεπτά μάχης στο Arthur Ashe Stadium o Dimitrov επικράτησε του Rublev με 6-3, 7-6 (3), 1-6, 3-6, 6-3 και πήρε τη μεγάλη πρόκριση για την 8άδα.

Ο 33χρονος Βούλγαρος κατάφερε να μείνει ψύχραιμος όταν έχασε το προβάδισμα με 2-0 σετ που είχε και σε ένα διάστημα που είχε χάσει τα 12 από τα 16 τελευταία games, κατάφερε να κάνει μια νέα αρχή στο 5ο σετ και να προηγηθεί πρώτος με break, για το 4-1.

Ο Rublev είχε ευκαιρίες για να επιστρέψει, αλλά ο Dimitrov επέστρεψε από το 15-40 στο 7ο game και έφτασε στο 5-2. Με love service game ολοκλήρωσε το ματς στο 9ο game o Βούλγαρος, ο οποίος θα βρεθεί για 2η φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του US Open και για 8η συνολικά σε ένα Grand Slam.

Την προηγούμενη φορά που μπήκε προημιτελικά στη Νέα Υόρκη, είχε μπει και στα ημιτελικά, το 2019. Στον φετινό προημιτελικό θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Frances Tiafoe και Alexei Popyrin.

Ελάχιστα νωρίτερα, την είσοδό του στην 8άδα "σφράγισε" και ο Fritz, ο οποίος βρέθηκε επίσης πίσω με σετ, όμως ήταν αισθητά ανώτερος σε όλο το υπόλοιπο ματς και επιβλήθηκε του Ruud με 3-6, 6-4, 6-3, 6-2.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά θα είναι στα προημιτελικά του US Open o Fritz, ο οποίος κατάφερε να μπει στην 8άδα στα 3 από τα 4 φετινά Slams. Συνολικά θα είναι ο 5ος προημιτελικός του σε ένα major και θα διεκδικήσει την πρώτη του πρόκριση στα ημιτελικά.

Θα περιμένει τον αγώνα του Alexander Zverev με τον Brandon Nakashima, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots