2ος Grand Slam προημιτελικός για την Badosa (vid)

 
2ος Grand Slam προημιτελικός για την Badosa (vid)
© Peter Staples/USTA
tennisnews team Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2024 - 19:31

H Paula Badosa συνεχίζει να προελαύνει στο US Open και προκρίθηκε στον δεύτερο προημιτελικό της σε Grand Slam διοργάνωση.

Η Badosa απέκλεισε και τη Yafan Wang, της οποίας επιβλήθηκε με 6-1, 6-2 σε 82 μόλις λεπτά, για να πάρει το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του US Open.

Θα είναι ο σημαντικότερος προημιτελικός που έχει παίξει εδώ και 3 χρόνια, από το Roland Garros του 2021, καθώς και ο 2ος συνολικά στην καριέρα της σε ένα major.

Στο 1ο σετ ήταν σαρωτική η 26χρονη Ισπανίδα, που αφού έσωσε 4 break points στο 1ο game, κατάφερε να κερδίσει 5 games στη σειρά και να προηγηθεί με 5-0. Πιο γεμάτο ήταν το 2ο σετ, με τη Wang να προηγείται με 2-1 και να έχει game points αργότερα για το 3-2, όμως η Badosa της έκανε το break, πήρε το προβάδισμα και δεν υπήρξε γυρισμός μετά από αυτό, για να κάνει άλλο ένα σερί 5 διαδοχικών games και να "κλειδώσει" την πρόκριση.

H Badosa είναι πολύ κοντά στην επιστροφή της στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης μετά απ' αυτή τη νίκη, με τη συνέχεια στο τουρνουά να αναμένεται βεβαίως δυσκολότερη.

Αυτό επειδή στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια ενός πολύ δυνατού αμερικανικού ντέρμπι, μεταξύ της Emma Navarro και της περσινής πρωταθλήτριας, Coco Gauff.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots