Halep για Sinner: "Μου συμπεριφέρθηκαν πολύ διαφορετικά και υπέφερα"

 
Halep για Sinner: "Μου συμπεριφέρθηκαν πολύ διαφορετικά και υπέφερα"
tn team Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2024 - 18:46

Η Simona Halep έλυσε τη σιωπή της σχετικά με την υπόθεση ντόπινγκ του Jannik Sinner, συγκρίνοντάς την με τη δική της, πολύ διαφορετική εμπειρία.

"Μου συμπεριφέρθηκαν πολύ διαφορετικά και υπέφερα αρκετά. Περίμενα πάρα πολύ, κάτι που δεν βρίσκω καθόλου δίκαιο. Πιστεύω πως όλοι οι αθλητές θα πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση, είτε βρίσκονται στο Νο.1, είτε στο Νο.200. Δεν θεωρώ ότι αυτό που συνέβη ήταν δίκαιο", είπε συγκεκριμένα η Halep.

Να σημειωθεί πως η υπόθεση της Halep ήταν διαφορετική σε σχέση με αυτή του Sinner, μιας και η Ρουμάνα αρχικά δεν γνώριζε πως βρέθηκε στον οργανισμό της η απαγορευμένη ουσία και χρειάστηκε να κάνει έρευνα. Επιπλέον, ακόμα και όταν δικαίωθηκε με την έφεσή της στο CAS, δεν αθωώθηκε πλήρως, απλώς είδε την ποινή της να μειώνεται στους 9 μήνες αποκλεισμού (από τα 4 χρόνια).

Ακόμα κι έτσι βέβαια, η στάση από την ITIA (International Tennis Integrity Agency) και την ITF ήταν αδικαιολόγητη, αφού καθυστέρησαν πάρα πολύ να εκδικάσουν την υπόθεση αρχικώς, με αποτέλεσμα όταν τελικά κατάφερε η Halep να μειώσει την ποινή της, να έχει μείνει ήδη εκτός tour για 16 μήνες - συμπλήρωσε δηλαδή 7 μήνες αποκλεισμού παραπάνω από την τελική της τιμωρία!

Ο Sinner από την άλλη υποστηρίζει ότι η νομική του ομάδα κινήθηκε πολύ γρήγορα και με στοιχεία και γι' αυτό δεν τέθηκε σε αναστολή μέχρι να ακροαστεί και να ερευνηθεί η υπόθεσή του από την ITIA. Ήταν σε κάθε περίπτωση μια πρωτοφανής απόφαση της ITIA, το να επιτρέψει σε παίκτη που έχει βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ να συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά και να μην τον αποκλείσει όσο εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσής του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots