Sinner: "Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν φανταστική"

 
Sinner: "Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν φανταστική"
© USTA
tn team Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 - 11:49

Ο Jannik Sinner μίλησε για όλα τα σχόλια που άκουσε από συναδέλφους τενίστες τις τελευταίες μέρες σχετικά με την υπόθεση του ντόπινγκ, αλλά και για την ανταπόκριση του κόσμου αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, που χαρακτήρισε φανταστική.

"Υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις, όντως. Δεν μπορώ να ελέγξω αυτά που πιστεύουν και αυτά που λένε", είπε για την κριτική που έγινε από τους άλλους παίκτες σχετικά με την υπόθεση ντόπινγκ του ο Sinner, μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα του στο US Open.

"Έτσι έγιναν τα πράγματα και έχω ήδη μιλήσει γι' αυτό. Δεν μπορώ να ελέγξω τις αντιδράσεις των παικτών και αν έχω κάτι να τους πω θα τους το πω προσωπικά, επειδή είμαι έτσι ως άνθρωπος. Δεν πήγε τόσο άσχημα γενικά, είμαι ευχαριστημένος", συμπλήρωσε ο Ιταλός, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο κόσμος πάντως φάνηκε να δίνει τη δική του απάντηση και ο Sinner είχε μεγάλη στήριξη, παρότι έπαιζε κόντρα σε Αμερικανό τενίστα: "Είχα την περιέργεια να δω πως θα αντιδρούσαν οι φίλαθλοι, αλλά ήταν μια πολύ θετική αντίδραση. Ήμουν πολύ χαρούμενος με την υποστήριξη που έλαβα, το να παίζεις κόντρα σε έναν Αμερικανό παίκτη είναι πάντα διαφορετικό. Είμαι ικανοποιημένος με το πως χειρίστηκα την κατάσταση, δεν ήταν εύκολο. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά θετικά πράγματα που μπορώ να πάρω από τη σημερινή μέρα."

Γενικά το κοινό αγκάλιασε από την πρώτη μέρα τον Sinner μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης ντόπινγκ, κάτι που φάνηκε και από τις προπονήσεις του την προηγούμενη εβδομάδα: "Γενικά ο κόσμος είχε φανταστική ανταπόκριση, από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση. Και στις προπονήσεις έλαβα μεγάλη στήριξη, κάτι που με χαροποίησε πολύ. Ακόμα είναι δύσκολο, το πάω μέρα με τη μέρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη θέση που βρίσκομαι, αλλά ναι, πρέπει να το πάω σιγά-σιγά. Αύριο έχω ρεπό, θα κάνω προπόνηση και ελπίζω να είμαι έτοιμος για τον επόμενο αγώνα μου."

Τέλος, ο Ιταλός ρωτήθηκε και για το τι συνέβη στο παιχνίδι με τον McDonald, στο οποίο βρέθηκε πίσω με σετ και με break στο 2-6, 0-1, πριν βρει τον δρόμο του και κερδίσει τα 18 από τα 22 επόμενα games: "Ένιωθα πως ο Mackenzie έπαιζε σπουδαίο τένις, δεν αστοχούσε καθόλου. Εγώ χρειάστηκα λίγο χρόνο για να βρω το παιχνίδι μου. Προετοιμαστήκαμε και οι δυο γι' αυτό το ματς και εκείνος διάβασε πολύ καλά το παιχνίδι μου, είναι φυσιολογικό. Ποτέ δεν είναι εύκολοι οι πρώτοι γύροι στα Grand Slam. Βρέθηκα πίσω με σετ και με break, αλλά το break που έκανα μετά μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Άρχισα να ανεβάζω το επίπεδό μου και αυτό έκανε και εκείνον να μην παίζει τόσο καλά."

Στον 2ο γύρο του US Open, την Πέμπτη, ο Sinner θα αντιμετωπίσει έναν ακόμα Αμερικανό παίκτη, τον Alex Michelsen.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots