Ανέβασε στροφές και έφτασε στη νίκη ο Sinner (vids)

 
Ανέβασε στροφές και έφτασε στη νίκη ο Sinner (vids)
© Darren Carroll/USTA
tennisnews team Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 - 0:01

Στον πρώτο του αγώνα μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσής του με το ντόπινγκ, ο Jannik Sinner επέστρεψε από σετ και break πίσω για να επιβληθεί του Mackenzie McDonald με 3-1 σετ και να κάνει το πρώτο βήμα στο US Open.

Μετά από ένα κάπως "νωθρό" ξεκίνημα που τον έβαλε σε μπελάδες, ο Sinner βρήκε τον ρυθμό του, "ξεκλείδωσε" το παιχνίδι του McDonald και έπαιξε κυριαρχικό τένις, για να επικρατήσει του Αμερικανού με 2-6, 6-2, 6-1, 6-2.

Το Νο.1 του κόσμου άργησε να μπει στο ματς και είχε αρκετά λάθη στο 1ο σετ, στο οποίο από το 0-2 ισοφάρισε σε 2-2, όμως μετά απ' αυτό δέχτηκε 3 αναπάντητα break και έχασε 5 games στη σειρά, για να μείνει πίσω με 2-6, 0-1 (break).

Μετά από ένα game μεγάλης διάρκειας κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 2ο σετ, αξιοποιώντας το 4ο break point του στο game, ενώ μετά από ώρα είχε ένα καλό service game στη συνέχεια, παίρνοντας μια βαθιά ανάσα.

Ακολούθησε νέο break για τον Ιταλό, που προηγήθηκε με 3-1 στο 2ο σετ και κάπου εκεί άρχισε να αλλάζει για τα καλά το σκηνικό του αγώνα, με τον Sinner να βάζει το νερό στο αυλάκι και τον McDonald να μην έχει πλέον λύσεις στο επιθετικό παιχνίδι του πρωταθλητή του Australian Open.

Μετά το break που δέχτηκε στο ξεκίνημα του 2ου σετ δεν επέτρεψε άλλο break o Sinner, ο οποίος κέρδισε τα 18 από τα 22 επόμενα games, για να φτάσει με εμφατικό τρόπο στην ανατροπή και στην πρώτη του νίκη στο τουρνουά.

Ήταν και ο πρώτος αγώνας για τον Sinner μετά τη δημοσιοποίηση της περιπέτειας που είχε με το ντόπινγκ και τα δυο θετικά τεστ στο Indian Wells πριν από 5 μήνες. Ο ίδιος μπορεί να είπε ότι έφυγε ένα μεγάλο βάρος από πάνω του μετά τη δημοσίευση των στοιχείων και της αθώωσής του, ωστόσο η κριτική που άκουσε ήταν σκληρή και πολύπλευρη, επομένως υπήρχαν αμφιβολίες πριν από την πρεμιέρα του, για το αν όλη αυτή η ιστορία τον επηρεάσει και αγωνιστικά.

Απ' ότι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και ο 23χρονος Ιταλός θα βρεθεί στον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει έναν ακόμα Αμερικανό, τον 20χρονο Alex Michelsen, που κέρδισε τον Eliot Spizzirri με 6-1, 7-5, 6-3.

Σε άλλα παιχνίδια που ολοκληρώθηκαν νωρίτερα σήμερα, ο Adrian Mannarino σημείωσε εντυπωσιακή νίκη εις βάρος του Borna Coric με 7-5, 6-2, 6-3 και θα παίξει στον 2ο γύρο με τον David Goffin, που απέκλεισε το Νο.25 του ταμπλό, Alejandro Tabilo, με 7-6 (7), 6-1, 7-5.

Ο Hubert Hurkacz ξεπέρασε το εμπόδιο του Timofey Skatov με 6-3, 7-6 (4), 7-6 (3) και θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Jordan Thompson, που με τη σειρά του απέκλεισε τον Constant Lestienne με 6-1, 6-3, 6-2.

Τέλος, μεγάλη νίκη για τον 18χρονο Jakub Mensik εις βάρος του Felix Auger-Aliassime, No.19 στο ταμπλό, με 6-2, 6-4, 6-2. Ο νεαρός Τσέχος θα αναμετρηθεί με τον Tristan Schoolkate, τη wild card της Tennis Australia, που κέρδισε τον Taro Daniel από το 0-2 σετ πίσω στο ντεμπούτο του σε κυρίως ταμπλό Grand Slam, με 4-6, 4-6, 6-4, 7-6 (6), 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots