ATP
O Alcaraz έστειλε την Ισπανία στη Μάλαγα (vids)

 
O Alcaraz έστειλε την Ισπανία στη Μάλαγα (vids)
© ITF Tennis
tn team Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 - 22:26

Ο Carlos Alcaraz έκανε το 2 στα 2 στις προσωπικές του μονομαχίες στο Davis Cup και "σφράγισε" τη νίκη της Ισπανίας επί της Γαλλίας, καθώς και την πρόκριση της ομάδας του στην τελική φάση του Davis Cup, που θα γίνει το Νοέμβριο στη Μάλαγα.

Η Ισπανία κέρδισε και τη Γαλλία, για να κάνει το 2 στα 2 στη φάση των ομίλων του Davis Cup και να εξασφαλίσει μια θέση στους προημιτελικούς της Μάλαγα, που θα γίνουν από τις 19 έως τις 24 Νοεμβρίου.

Ο Alcaraz έκανε το 2-0 για τους Ίβηρες στο tie, καθώς επικράτησε καθαρά του Ugo Humbert με 6-3, 6-3, σε ένα ματς που είχε υπό τον έλεγχό του σε όλη τη διάρκειά του.

Νωρίτερα, για μια ακόμα φορά καθοριστικός ήταν ο Roberto Bautista Agut, ο οποίος ανέτρεψε το εις βάρος του 2-6, 3-5 και νίκησε τον Arthur Fils με 2-6, 7-5, 6-3, για να κάνει το πρώτο βήμα για την Ισπανία χάρη σε μια τεράστια ανατροπή.

Από τον ίδιο όμιλο, που γίνεται στη Βαλένθια, την πρόκριση πήρε και η Αυστραλία, η οποία έχει επίσης 2-0 νίκες στα tie μέχρι τώρα, με τη Γαλλία και την Τσεχία να μένουν οριστικά εκτός τελικής φάσης.

Από τους υπόλοιπους ομίλους, μέχρι στιγμής έχουν κριθεί τα αποτελέσματα στον όμιλο της Zhuhai στην Κίνα, όπου η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι δυο ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική 8άδα του Davis Cup, με τη Χιλή και τη Σλοβακία να έχουν μείνει οριστικά εκτός. Οι αγώνες θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο και υπάρχει ακόμα ο όμιλος της Μπολόνια και του Μάντσεστερ που είναι ανοιχτοί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots