ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: ΕΞΩ Ο ALCARAZ! (vids)

 
ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: ΕΞΩ Ο ALCARAZ! (vids)
© Simon Bruty/USTA
tennisnews team Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 - 6:37

Ένα από τα μεγάλα φαβορί του US Open και ο πρωταθλητής των δυο προηγούμενων Grand Slam, o Carlos Alcaraz, έμεινε εκτός από τον 2ο γύρο του τουρνουά, γνωρίζοντας βαριά ήττα με 3-0 σετ από το Νο.74 του κόσμου, Botic Van De Zandschulp!

Ένας τρομερός Van De Zandschulp σε συνδυασμό με έναν ασταθή Alcaraz, προκάλεσαν τη μεγαλύτερη έκπληξη στο US Open και μια από τις εκπλήξεις της χρονιάς, με το Νο.74 του κόσμου να πετάει έξω τον Ισπανό, πρωταθλητή στο Roland Garros και το Wimbledon φέτος, με το εμφατικό 6-1, 7-5, 6-4

Ο 28χρονος Ολλανδός πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, πρώτη απέναντι σε Top 5 τενίστα.

Έκανε ένα πολύ μεγάλο ματς, το οποίο ολοκλήρωσε με 22 winners και 21 αβίαστα λάθη. Στους 21 winners και τα 27 λάθη ο απολογισμός του Alcaraz, που με εξαίρεση το 1ο σετ δεν έπαιξε καθόλου άσχημα, αλλά δεν μπόρεσε και να ανεβάσει το τένις του στα υψηλότερα επίπεδα, κάτι που ήταν απαραίτητο απόψε απέναντι σ' αυτόν τον Van De Zandschulp.

Στο 1ο σετ πάντως ήταν κακός ο Alcaraz, που είχε 8 αβίαστα λάθη, κανέναν winner και υπέστη 2 break, με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω με 1-6 σε λιγότερο από μισή ώρα.

Ανέβασε το επίπεδό του ο 21χρονος Ισπανός, που δέχτηκε πρώτος break και στα άλλα 2 σετ, αλλά ισοφάρισε. Στο 2ο σετ ήταν πίσω με 1-2 και έκανε αμέσως το break back για το 2-2.

Ο Van De Zandschulp όμως έμεινε ψύχραιμος, δεν έχασε άλλη φορά το σερβίς του και κατάφερε να βρει ένα ακόμα break στο 11ο game, για να προηγηθεί με 6-5 και να κλείσει το 2ο σετ με ένα love service game, βάζοντας τον Alcaraz σε ακόμα μεγαλύτερους μπελάδες.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο 3ο σετ, με τον Ισπανό να δέχεται το break για το 2-3 και να απαντάει στο επόμενο game, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Δεν μπόρεσε όμως ούτε τότε να αλλάξει το momentum, με τον Van De Zandschulp να κρατάει ένα κρίσιμο service game του που πέρασε από το 40-40 για το 4-4 και να κάνει το αποφασιστικό break στο 9ο game, για να κλείσει και αυτό το σετ με ένα love game όντας τρομερά ψύχραιμος.

Μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά μόλις, ο Van De Zandschulp ισοπέδωσε με 3-0 σετ το Νο.3 του κόσμου και έκανε το 2 στα 2 στο US Open χωρίς να έχει απωλέσει σετ, αφού και στον 1ο γύρο είχε κερδίσει με straight sets τον Denis Shapovalov.

Για 1η φορά μετά το Wimbledon του 2021, απ' όταν ήταν 18 χρονών δηλαδή, αποκλείστηκε τόσο νωρίς σε ένα Grand Slam o Alcaraz. O Van De Zandschulp από την πλευρά του, επέστρεψε στον 3ο γύρο του US Open μετά από 3 χρόνια. Στο US Open του 2021 είχε κάνει το breakthrough της καριέρας του ο Ολλανδός, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά.

Στον 3ο γύρο του φετινού τουρνουά θα αντιμετωπίσει τον Jack Draper, που κέρδισε νωρίτερα τον Facundo Diaz Acosta με 6-4, 6-2, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots