ATP
Έδωσε τη νίκη στην Ισπανία ο Alcaraz (vids)

 
Έδωσε τη νίκη στην Ισπανία ο Alcaraz (vids)
tn team Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 - 21:28

O Carlos Alcaraz επέστρεψε στην αγωνιστική δράση σήμερα για τους τελικούς του Davis Cup και έδωσε στην Ισπανία τον νικητήριο πόντο στο tie με την Τσεχία.

Η Ισπανία έκανε την πρεμιέρα της στη φάση των ομίλων των τελικών του Davis Cup και κέρδισε την Τσεχία με 2-0, με τον Alcaraz να "επισφραγίζει" τη νίκη στο δεύτερο ματς των μονών.

Το παιχνίδι βέβαια σημαδεύτηκε από τις κράμπες και την εγκατάλειψη τελικά του Tomas Machac, που έκανε ένα πολύ καλό 1ο σετ και προηγήθηκε του Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως στο 2ο σετ άρχισε να αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα με την κίνησή του. Ο Alcaraz πήρε εύκολα το 2ο σετ (6-7, 6-1), πριν τελικά ο Machac εγκαταλείψει το ματς, υποκύπτοντας στις κράμπες.

Πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη νίκη της Ισπανίας είχε ο Roberto Bautista Agut, που στο προηγούμενο ματς είχε κερδίσει τον Jiri Vesely με 7-6 (1), 6-4.

Η Ισπανία βρίσκεται στον 2ο όμιλο της φάσης των ομίλων, μαζί με την Αυστραλία και τη Γαλλία. Θα παίξει τον επόμενο αγώνα της την Παρασκευή κόντρα στη Γαλλία, που είχε ηττηθεί χθες από την Αυστραλία.

Στα υπόλοιπα ties που έγιναν σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες κέρδισαν εύκολα τη Χιλή με 3-0 για τον 3ο όμιλο, η Μεγάλη Βρετανία επικράτησε τη Φινλανδίας με 2-0 (σε εξέλιξη το 3ο rubber) για τον 4ο όμιλο, ενώ για τον 2ο όμιλο η Ιταλία επικράτησε της Βραζιλίας με 2-0 (σε εξέλιξη το 3ο rubber).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots