Ξέφυγε ο Sinner, έχασε μια θέση ο Τσιτσιπάς

 
Ξέφυγε ο Sinner, έχασε μια θέση ο Τσιτσιπάς
© USTA
tn team Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 - 10:21

Μετά και την κατάκτηση του US Open, o Jannik Sinner ξεπέρασε τους 11.000 βαθμούς και απέκτησε μια διαφορά ασφαλείας στην κορυφή, με τον Alexander Zverev να ανεβαίνει στο Νο.2 και τον Novak Djokovic να πέφτει στο Νο.4. Κέρδισε 5 θέσεις ο Taylor Fritz, έχασε μια θέση ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Σημαντικές αλλαγές υπήρξαν στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ μετά και το πέρας του US Open, του τελευταίου Grand Slam της σεζόν.

Ο Jannik Sinner, ο οποίος είχε εξασφαλισμένη την παραμονή του στο Νο.1 πριν ακόμα αρχίσει το τουρνουά, με την κατάκτησή του αλλά και τον συνδυασμό των υπολοίπων αποτελεσμάτων, με τους πρόωρους αποκλεισμούς των Carlos Alcaraz και Novak Djokovic δηλαδή, διεύρυνε τη διαφορά του στους 4.105 βαθμούς από το Νο.2!

Στο Race η διαφορά είναι μικρότερη, αλλά και πάλι είναι πολύ σημαντική, στους 2.885 βαθμούς, δίνοντας έτσι στον Ιταλό ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για τη μάχη του Year-end No.1. Ο Sinner έγινε επίσης ο 8ος παίκτης στην ιστορία που ξεπέρασε τους 10.000 βαθμούς, φτάνοντας τους 11.180.

Ο Zverev πέρασε στο Νο.2 του κόσμου, ισοφαρίζοντας το career high του, με τον Alcaraz να μένει στο Νο.3 και τον Djokovic να υποχωρεί στο Νο.4 του κόσμου. Την πρώτη 5άδα συμπληρώνει ο Daniil Medvedev.

Στο Νο.6 βρίσκεται ο Andrey Rublev και στο Νο.7 ο Taylor Fritz, που μετά τη μεγάλη πορεία του μέχρι τον τελικό του US Open κέρδισε 5 θέσεις. Εξαιτίας και της ανόδου του Fritz, έχασαν από μια θέση οι Hubert Hurkacz στο Νο.8, Casper Ruud στο Νο.9, Grigor Dimitrov στο Νο.10, Alex De Minaur στο Νο.11 και Στέφανος Τσιτσιπάς στο Νο.12.

Ο Frances Tiafoe κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.16, ενώ 5 θέσεις κέρδισε ο Jack Draper, που βελτίωσε το career high του και βρέθηκε στο Νο.20. Ο Alexei Popyrin κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.24, ενώ νέο career high σημείωσε ο Nuno Borges, που κέρδισε επίσης 4 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.30. Τέλος, 10 θέσεις άφησε πίσω του ο Brandon Nakashima, που ανέβηκε στο Νο.40.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots