ATP
WADA: Έχει άλλες 3 εβδομάδες για να ελέγξει την υπόθεση Sinner

 
WADA: Έχει άλλες 3 εβδομάδες για να ελέγξει την υπόθεση Sinner
© Garrett Ellwood/USTA
tn team Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 - 9:08

Τελικά η υπόθεση του Jannik Sinner δεν θεωρείται λήξασα, καθώς η WADA ενημέρωσε το Associated Press πως έχει ακόμα 3 εβδομάδες για να εξετάσει την υπόθεση και να αποφασίσει αν τελικά θα ασκήσει έφεση.

Η ιταλική Corriere della Sera μετέδωσε χθες την είδηση πως η περίοδος των 3 εβδομάδων από την ανακοίνωση της απόφασης για αθώωση του Jannik Sinner ολοκληρώθηκε και έτσι το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης είχε απαλλαγεί από κάθε πιθανή κύρωση - συμπεριλαμβανομένης και της δυνατότητας της WADA να ασκήσει έφεση.

Τελικά αυτό δεν ισχύει, καθώς το Associated Press επικοινώνησε με τη WADA, που ενημέρωσε ότι τώρα ξεκίνησε αυτή η περιόδος και ακόμα δεν έχει εξετάσει αν θα ασκήσει έφεση ή όχι. Επομένως, το σίριαλ συνεχίζεται.

Η απόφαση της αθώωσης του Sinner από την ITIA ανακοινώθηκε στις 20 Αυγούστου και, όπως ενημέρωσε η ίδια η WADA, τις πρώτες 3 εβδομάδες από την απόφαση μπορούσε να ασκήσει έφεση η Nado Italia, η εθνική υπηρεσία αντι-ντόπινγκ.

Η WADA, η οποία είναι η παγκόσμια υπηρεσία, έχει τον τελευταίο λόγο και το δικό της χρονικό διάστημα των 21 ημερών ξεκινάει αφού ολοκληρωθεί αυτό της Nado Italia, δηλαδή στις 10 Σεπτεμβρίου.

Συνεπώς, η WADA θα έχει στη διάθεσή της τις 3 επόμενες εβδομάδες για να αποφασίσει αν τελικά τα στοιχεία για την αθωότητα του Ιταλού επαρκούν, ή αν θα χρειαστεί να ασκήσει έφεση και να δικαστεί ξανά στο CAS.

Θυμίζουμε πως ο Sinner είχε δυο θετικά δείγματα σε εξετάσεις ντόπινγκ τον περασμένο Μάρτιο στο Indian Wells, στην αναβολική στεροειδή ουσία "clostebol". Το πρωτοφανές στην περίπτωση του Ιταλού, ήταν πως η ITIA αποφάσισε να μην τον θέσει σε αναστολή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του, με τον Sinner να παίζει κανονικά όλο αυτό το διάστημα και τελικά να ανακοινώνεται το αποτέλεσμα της δίκης του στις 20 Αυγούστου, που τον αθώωνε ολοκληρωτικά.

Τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η WADA, η οποία θα έχει στη διάθεσή της τις 3 επόμενες εβδομάδες, έως και την 1η Οκτωβρίου, για να ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots