Απόλυτος κυρίαρχος στο US Open ο Sinner! (vids)

 
Απόλυτος κυρίαρχος στο US Open ο Sinner! (vids)
© USTA
tennisnews team Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 - 23:32

O Jannik Sinner δεν έχασε σετ ούτε από τον Taylor Fritz και ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του φετινού US Open, για να κερδίσει τον 2ο Grand Slam τίτλο του στη χρονιά!

Ο Sinner επιβλήθηκε του Fritz με 6-3, 6-4, 7-5 σε έναν τελικό όπου κυριάρχησε κατά κράτος, για να γίνει ο πρώτος Ιταλός στην ιστορία που κατακτά τον τίτλο στο US Open!

Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, που μετά απ' αυτόν τον τίτλο θα "ξεφύγει" στους 3.000 βαθμούς από τους Alexander Zverev και Carlos Alcaraz περίπου στο Race, κάνοντας έτσι αποφασιστικό βήμα και για το Year-end No.1, κέρδισε τον τίτλο χωρίς να χάσει σετ σε ημιτελικό και τελικό, ενώ συνολικά έχασε μόνο 2 σετ όλο το 15ήμερο, το πρώτο-πρώτο που έπαιξε απέναντι στον Mackenzie McDonald, αλλά και ένα από τον Daniil Medvedev στα προημιτελικά, που αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος και ο δυσκολότερος από τους 7 αγώνες που κέρδισε.

Στον τελικό σήμερα είχε 23 winners και 21 αβίαστα λάθη ο 23χρονος Sinner, ο οποίος αξιοποίησε τα 6 από τα 12 break points που δημιούργησε, ενώ στο δικό του σερβίς δέχτηκε 2 break, σβήνοντας τις 5 από τις 7 ευκαιρίες του αντιπάλου του.

Και στα 3 σετ ήταν κοντά ο Fritz, όποτε όμως χρειάστηκε ο Sinner έδινε αυτή την επιπλέον ώθηση και "ξέφευγε". Στο 1ο σετ ο Fritz κατάφερε να απαντήσει σε ένα γρήγορο break και από το 0-2 να προηγηθεί με 3-2, έχοντας μάλιστα πάρει και ένα προβάδισμα με 15-30 στο επόμενο game.

Ο Sinner σταμάτησε το σερί του Αμερικανού κερδίζοντας τους 3 επόμενους πόντους και τελικά ανέκτησε και το πάνω χέρι με νέο break στο επόμενο game, για το υπέρ του 4-3. Υπερασπίστηκε το σερβίς του στη συνέχεια και με νέο break έκλεισε το 1ο σετ στα 9 games.

Στο 2ο σετ μόνο ένα break point υπήρξε και το έκανε ο Sinner σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, στο 10ο game, όταν ο Fritz είχε όλη την πίεση αφού σέρβιρε για την παραμονή στο σετ. Ο Ιταλός το αξιοποίησε και έτσι ενίσχυσε σημαντικά το προβάδισμά του.

Ο Fritz είχε τη μεγάλη ευκαιρία του να πάρει κάτι περισσότερο απ' αυτό το ματς στο 3ο σετ, στο οποίο αφού επέστρεψε από το 2-3, 15-40 και απέτρεψε το break, εκανε εκείνος για 1η φορά πρώτος break σε ένα σετ και προηγήθηκε με 4-3.

Έφτασε στο 5-3 και σέρβιρε για το 6-4 στο 10ο game o Aμερικανός, δεν μπόρεσε όμως να παρατείνει τον τελικό, με τον Sinner να είναι για μια ακόμα φορά ο πιο σταθερός και αποτελεσματικός παίκτης την κρίσιμη στιγμή. Με διαδοχικά break μάλιστα ο Ιταλός δεν χρειάστηκε καν να παίξει tie-break, κερδίζοντας το 3ο σετ με 7-5 και ολοκληρώνοντας τον τελικό μετά από μόλις 2 ώρες και 15 λεπτά αγώνα.

Σίγουρα παρότι είχε "όπλα" στη φαρέτρα του για να "χτυπήσει" τον Sinner, o Fritz ήταν κατώτερος των προσδοκιών σήμερα, ωστόσο ήταν και επιβλητικός ο τρόπος με τον οποίο έπαιζε σε όλο το τουρνουά ο Sinner, που δεν θα μπορούσε να κερδίσει πιο άξια αυτόν τον τίτλο.

Είναι ο 2ος Grand Slam στη χρονιά και στην καριέρα του Ιταλού, που κάνει ένα τρομερό 2024 με ήδη 6 κερδισμένους τίτλους, ενώ έχει και ένα εντυπωσιακό ποσοστό με 16 τίτλους σε 20 τελικούς (2-0 σε Grand Slam).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots