Sinner: "Δύσκολο να εξηγήσω τι πέρασα τους τελευταίους μήνες"

 
Sinner: "Δύσκολο να εξηγήσω τι πέρασα τους τελευταίους μήνες"
© USTA
tennisnews team Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 - 9:08

Ο Jannik Sinner έδωσε μεγαλύτερη αξία στον τίτλο του στο US Open εξαιτίας των όσων πέρασε τον τελευταίο καιρό με την υπόθεση ντόπινγκ αλλά και την άρρωστη θεία του, που τον έκανε να δει τη ζωή υπό διαφορετικό πρίσμα.

"Είναι δύσκολο να εξηγήσω όλα αυτά που πέρασα τους τελευταίους μήνες, δεν ήταν μόνο η εβδομάδα πριν από το τουρνουά. Μου ήταν δύσκολο να απολαύσω ορισμένες στιγμές", είπε ο Sinner μετά από τον τελικό του US Open, αναφερόμενος στα όσα πέρασε με την υπόθεση ντόπινγκ

"Δεν ήταν ίδιος ο τρόπος που μου συμπεριφερόντουσαν όταν έμπαινα στο γήπεδο σε σχέση με τα προηγούμενα τουρνουά. Με βοήθησαν πολλοί οι άνθρωποι που έχω γύρω μου, αυτοί που με ξέρουν από μικρό, η οικογένειά μου και η ομάδα μου. Προσπαθώ να είμαι πάντα κοντά τους, ειδικά στις δύσκολες στιγμές, γιατί ξέρω πως μπορούν να με βοηθήσουν", πρόσθεσε το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Για τα vibes που πήρε από τους υπόλοιπους παίκτες στα αποδυτήρια: "Η γενική αντίδραση των παικτών ήταν θετική. Υπήρξαν κάποιες διαφορετικές απόψεις, αλλά όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό. Εγώ μπορώ μόνο να μιλήσω μέσα από τη δική μου σκοπιά."

Ένας ξεχωριστός άνθρωπος στον οποίο αφιέρωσε και τον τίτλο, είναι και η θεία του, η οποία αντιμετωπίζει μια δύσκολη ασθένεια και όπως αποκάλυψε είναι πολύ πιθανό και να μην επιβιώσει από αυτή: "Η θεία μου είναι ένα πολύ σημαντικό άτομο. Όταν δούλευαν οι γονείς μου, εκείνη με πήγαινε στους αγώνες του σκι. Κάθε καλοκαίρι επίσης βοηθούσε τους γονείς μου, που έπρεπε να βρίσκονται στις δουλειές τους. Περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί. Μετά και απ' αυτή τη δυσκολία, προσπάθησα να δω τα πράγματα μέσα από μια διαφορετική σκοπιά. Πολλά άσχημα μπορούν να συμβούν στον αθλητισμό, αλλά η πραγματική ζωή είναι κάτι το διαφορετικό. Ταξιδεύουμε πολύ οι τενίστες, γι' αυτό και είναι δύσκολο να περνάς χρόνος με τους αγαπημένους σου ανθρώπους."

Στα πιο θετικά, ο Sinner έγινε μόλις ο 4ος παίκτης στα τελευταία 50 χρόνια που κερδίζει τα 2 πρώτα του Grand Slam στο ίδιο ημερολογιακό έτος, αφού είχε κερδίσει και το Australian Open το 2024: "Ήταν διαφορετική η Αυστραλία, είχα νιώσει μια ανακούφιση τότε γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν θα κερδίσεις Grand Slam έως ότου το κάνεις. Όταν το κερδίζεις, μετά ξέρεις ότι μπορείς να το κάνεις. Εδώ από την άλλη οι συνθήκες πριν από το τουρνουά δεν ήταν καθόλου εύκολες για μένα. Νιώθω όμως ότι παιχνίδι με το παιχνίδι αυξανόταν η αυτοπεποίθησή μου, αν και είχα μεγαλύτερη πίεση απ' ότι στην Αυστραλία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πως το χειρίστηκα."

Η χρονιά κλείνει με τους Sinner και Alcaraz να έχουν κερδίσει όλα τα Grand Slams, κάτι που σηματοδοτεί πλέον και με τη βούλα το ξεκίνημα μιας νέας εποχής στο άθλημα: "Είναι κάτι νέο, κάτι θετικό για να βλέπεις. Είναι καλό να υπάρχουν νέοι πρωταθλητές. Πάντα θα έχω αντιπάλους που θα με κάνουν καλύτερο και πάντα θα υπάρχουν παίκτες που θα με κερδίζουν. Γι' αυτό πρέπει να βρίσκω τρόπο να τους νικήσω. Σήμερα είδαμε πως δεν είναι τα πάντα τέλεια, αλλά μπόρεσα να πάρω κάτι καλό. Αυτό με κάνει να συνειδητοποιώ ότι η δουλειά δεν σταματάει ποτέ. Είναι πάντως για το καλύτερο να κερδίζουν νέοι παίκτες μεγάλους τίτλους."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots