ATP
Οριστική απαλλαγή για Sinner, δεν ασκεί έφεση η WADA

 
Οριστική απαλλαγή για Sinner, δεν ασκεί έφεση η WADA
© USTA
tn team Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 - 15:55

O Jannik Sinner απαλλάχθηκε οριστικά από τις κατηγορίες για ντόπινγκ, αφού η WADA αποδέχτηκε την απόφαση του δικαστηρίου και δεν θα προσφύγει στο CAS.

UPDATE: Δεν ισχύει η απαλλαγή του Sinner - έχει 3 εβδομάδες για να αποφασίσει η WADA

Όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της περίπτωσης του Sinner με το ντόπινκ, παρότι ο Ιταλός είχε αθωωθεί από το ανεξάρτητο δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεσή του, η WADA είχε το δικαίωμα να ασκήσει έφεση και να πάει την υπόθεση στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο, αν έβρισκε "μελανά" σημεία στον φάκελο.

Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, όπως επιβεβαίωσε και η ιταλική εφημερίδα "Corriere della Serra".

Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα, η WADA είχε δικαίωμα να ασκήσει έφεση τις πρώτες 3 εβδομάδες (21 μέρες) μετά την ανακοίνωση της απόφασης από την ITIA για αθώωση του αθλητή. Το διάστημα αυτό έχει παρέλθει, αφού η ανακοίνωση έγινε στις 19 Αυγούστου, συνεπώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ δεν μπορεί πλέον να αμφισβητήσει την απόφαση.

Μπορεί να ήταν ένα θέμα που έφερε μεγάλη συζήτηση και παρέμεινε στο επίκεντρο σε όλη τη διάρκεια του US Open, o Sinner ωστόσο κατάφερε να το αφήσει στην άκρη, να κερδίσει τον 2o Grand Slam τίτλο του και από δω και πέρα όλα είναι καλύτερα για τον Ιταλό, που δίχως αμφιβολία έκανε μια εντυπωσιακή διαχείριση της όλης κατάστασης σε κάθε τομέα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots