Sinner: Αφιέρωσε τον τίτλο στην άρρωστη θεία του (vid)

 
Sinner: Αφιέρωσε τον τίτλο στην άρρωστη θεία του (vid)
© USTA
tn team Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 - 0:30

Σε μια πολύ συγκινητική στιγμή, ο Jannik Sinner εξήγησε πως ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ζωής του, η θεία του, αντιμετωπίζει μια δύσκολη ασθένεια και πιθανώς να μην επιβιώσει, αφιερώνοντάς την τον τίτλο.

"Αυτός ο τίτλος σημαίνει πολλά για μένα, γιατί η τελευταία περίοδος της καριέρας μου δεν ήταν εύκολη. Εκεί είναι η ομάδα μου που με υποστηρίζει κάθε μέρα, οι άνθρωποι που είναι κοντά μου. Αγαπώ το τένις, προπονούμαι πολύ για να βρίσκομαι εδώ, αλλά αντιλαμβάνομαι και πως υπάρχει και ζωή εκτός γηπέδου. Γι' αυτό θα ήθελα να αφιερώσω αυτόν τον τίτλο στην θεία μου γιατί δεν είναι καλά και δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα την έχω στη ζωή μου", είπε συγκινημένος ο 23χρονος Ιταλός.

"Είναι ωραίο που μπορώ να μοιραστώ μια θετική στιγμή μαζί της. Ήταν ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου και συνεχίζει να είναι. Εύχομαι σε όλους να έχουν υγεία, είναι η πιο σημαντική ευχή, αν και δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό", συνέχισε με δάκρυα στα μάτια ο πρωταθλητής του US Open.

Νωρίτερα ο Ιταλός είχε ανοίξει την ομιλία του απευθυνόμενος στον αντίπαλό του στον τελικό, Taylor Fritz, τηρώντας την ευγενή άμιλλα: "Θα ήθελα να ξεκινήσω από τον Taylor. Ξέρω πόσο σκληρά έχεις δουλέψει, κάνεις απίστευτη δουλειά, συγχαρητήρια σε εσένα και στην ομάδα σου. Είναι ωραίο να σε βλέπω σε μεγάλους τελικούς όπως εδώ και είμαι σίγουρος ότι θα έχεις πολλούς ακόμα. Σου εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον."

Για το πως κατάφερε να φτάσει έως τον τίτλο σε ένα τουρνουά που δεν ξεκινούσε με τις υψηλότερες προσδοκίες: "Το πήγα μέρα με τη μέρα. Προπονήθηκα καλά, πίστευα στον εαυτό μου που είναι το πιο σημαντικό, το πνευματικό μέρος είναι πολύ σημαντικό σε κάθε άθλημα. Είμαι πολύ χαρούμενος που μοιράζομαι αυτή τη στιγμή με την ομάδα μου. Ξέρω πως πολύς κόσμος παρακολουθεί από το σπίτι, όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι βρίσκονται εδώ, γιατί είστε δίκαιοι και φανταστικοί σ' αυτό το στάδιο."

Για την σπουδαία σεζόν που διανύει: "Είναι απίθανη χρονιά. Είχα πολλές μεγάλες νίκες, ξεκινώντας από την Αυστραλία. Έπαιξα πολύ καλά εκεί και αυτό μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Η δουλειά δεν σταματάει ποτέ. Ξέρω πως ακόμα μπορώ να βελτιωθώ και σήμερα θα μπορούσα να παίξω καλύτερα. Αλλά πρέπει να είσαι περήφανος με αυτά που έχεις και για τα υπόλοιπα πρέπει να δουλέψεις, οπότε θα συνεχίσω να το κάνω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots