Fritz: "Χωρίς τους Big 3 είναι όλα πιο ανοιχτά, δεν έπαιξα το καλύτερό μου και έφτασα τελικό"

 
Fritz: "Χωρίς τους Big 3 είναι όλα πιο ανοιχτά, δεν έπαιξα το καλύτερό μου και έφτασα τελικό"
© USTA
tn team Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 - 8:52

Ο Taylor Fritz ήταν απογοητευμένος με την απόδοσή του στον τελικό του US Open, αν και όπως τόνισε έχασε από τον καλύτερο παίκτη του κόσμου αυτή τη στιγμή, ενώ απάντησε και στο πως του φαίνεται το tour τη μετά των Big 3 εποχή.

"Ήταν ένα περίπλοκο παιχνίδι για μένα. Είχα ένα πλάνο στο μυαλό μου για το τι έπρεπε να κάνω, αλλά πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά. Δεν χτυπούσα την μπάλα όπως περίμενα. Στο 2ο σετ βελτίωσα αρκετά το σερβίς, γιατί στο 1ο σετ υπέφερα σ' αυτόν τον τομέα, ενώ στο 3ο βελτίωσα το forehand και το έφερα στο σημείο που ήθελα, αλλά έκανε ένα καλό game και κατάφερε να το κλείσει. Αυτό συμβαίνει όταν αντιμετωπίζεις τον καλύτερο παίκτη του κόσμου. Το 1ο πλάνο δεν λειτούργησε, πήγα στο 2ο, που ήταν να παίξω πιο επιφυλακτικά. Αυτό λειτουργεί απέναντι σε αρκετούς παίκτες, αλλά όχι απέναντι στον καλύτερο του κόσμου", είπε ο Fritz στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον χαμένο τελικό με 3-0 σετ από τον Jannik Sinner στο US Open.

Για το αν έπαιξε ρόλο ότι ο ημιτελικός του πήγε στα 5 σετ: "Δεν πιστεύω ότι είχε κάποιον αρνητικό αντίκτυπο. Δεν ένιωθα και τέλεια χθες, αλλά είναι ένα Grand Slam και είχα δώσει άλλους 6 αγώνες. Προφανώς και δεν θα ήμουν φρέσκος. Πνευματικά πριν τον ημιτελικό είχα μια νευρικότητα που ήταν όμως εποικοδομητική, αυτό δεν το ένιωσα σήμερα."

Πως βλέπει αυτή τη νέα εποχή χωρίς του Big 3: "Ο Carlos και ο Novak έχασαν νωρίς, κάτι που άνοιξε αρκετά το ταμπλό. Μπορείς να κερδίσεις μόνο αυτούς που αντιμετωπίζεις. Το θετικό για μένα ήταν πως δεν ένιωσα σε κανένα σημείο του τουρνουά πως έπαιζα το τένις της ζωής μου. Ήμουν καλός, αλλά τίποτα ιδιαίτερο. Στο backhand δεν ήμουν όπως θα ήθελα, ούτε στο σερβίς. Ίσως όλα να είναι πλέον πιο ανοιχτά. Δεν χρειάζεται να παίξεις μυθικά για να φτάσεις τόσο μακριά σε ένα τουρνουά, για να είσαι διεκδικητής τίτλου. Θα χρειαζόταν να κάνω έναν φοβερό αγώνα αν έπαιζα με τον Novak πριν από τον τελικό."

Για το που βελτιώθηκε περισσότερο ο Sinner: "Έχει βελτιωθεί πολύ από τότε που τον κέρδισα στο Indian Wells του 2021. Θα έλεγα πως η μεγαλύτερη βελτίωσή του είναι το σερβίς. Επίσης η αυτοπεποίθησή του είναι ανεβασμένη. Ήταν πολύ ευκολότερο να του κάνω ζημιά στο σερβίς του, είχες επιλογές και επίσης μπορούσες να του κάνεις ζημιά από πίσω στο γήπεδο. Τώρα έχει γίνει πολύ γρήγορος."

Για το αν είναι σε θέση να αξιολογήσει όλα όσα συνέβησαν στο τουρνουά: "Ακόμα όχι. Υπάρχουν πολλά θετικά πράγματα και όταν περάσει λίγος χρόνος θα είμαι χαρούμενος που έπαιξα στον τελικό. Τώρα είμαι απογοητευμένος με τον τρόπο που έπαιξα. Δεν λέω ότι θα έκανα τη διαφορά, αλλά ίσως να είχα μια πιθανότητα. Νιώθω πως οι Αμερικανοί περίμεναν για έναν νικητή στο ανδρικό ταμπλό εδώ και πολύ καιρό και είμαι πολύ λυπημένος που έπαιξα έτσι. Νιώθω πως απογοήτευσα τον κόσμο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots