ATP
Ruud για Sinner: "Αν έχεις διαβάσει τα στοιχεία, καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει καμία διάκριση"

 
Ruud για Sinner: "Αν έχεις διαβάσει τα στοιχεία, καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει καμία διάκριση"
tn team Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 - 10:42

Ο Casper Ruud υπερασπίστηκε τον Jannik Sinner στην υπόθεση ντόπινγκ του Ιταλού, λέγοντας πως είναι εύκολο να τον κατηγορήσεις, αλλά αν ελέγξουμε προσεκτικά όλα τα στοιχεία, θα δούμε ότι δεν υπήρξε καμία ειδική μεταχείριση προς το πρόσωπό του.

"Στην αρχή, πριν μάθω για την υπόθεση, και εμένα μου φάνηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Είναι το Νο.1 του κόσμου και το μυαλό σου πηγαίνει στις διακρίσεις. Μετά όμως έμαθα για την υπόθεση και διάβασα τους κανονισμούς. Αν δώσετε σημασία σε όλα τα έγγραφα και κατανοήσετε τη διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις υποθέσεις, τότε θα καταλάβετε ότι δεν υπήρξε καμία διάκριση εδώ", είπε ο Ruud σε δηλώσεις του στο νορβηγικό TV2.

Αυτό που έγινε στην περίπτωση Sinner, σύμφωνα με τη ματιά του Ruud, ήταν πως η ομάδα του χειρίστηκε πολύ καλά την υπόθεση και έκανε τις σωστές κινήσεις: "Αυτό που έκανε καλά ο Sinner, ήταν ότι βρήκε την εξήγηση μόλις 15 μέρες αφού βρέθηκε θετικός. Κατάλαβε γρήγορα γιατί συνέβη αυτό. Δεν είναι πολλοί οι αθλητές που καταφέρνουν να λύσουν την υπόθεση μέσα σε 15 μέρες, αλλά ο Jannik το κατάφερε. Το γεγονός ότι ανακάλυψε γρήγορα πως προήλθε η ουσία στον οργανισμό του και πως είχε μια λογική εξήγηση να δώσει, δούλεψαν υπέρ του."

Όσο για τη διαδικασία, στην οποία επίσης αναφέρθηκε, εξήγησε: "Η ποσότητα που εμφανίστηκε στο δείγμα του ήταν εξαιρετικά μικρή και προήλθε από κάποια δερματικά εξανθήματα, απ' ότι καταλαβαίνω. Ελπίζω πως στο σύστημα υπάρχουν καλοί γιατροί που κάνουν αυτές τις εξετάσεις, ώστε να είναι σε θέση να κρίνουν πότε μια εξήγηση είναι αξιόπιστη."

Κλείνοντας, o Ruud αναφέρθηκε και στον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται συνεχώς οι επαγγελματίες αθλητές, αφού είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο να τιμωρούνται από την ITIA επειδή έχουν βρεθεί θετικοί σε απαγορευμένη ουσία και αργότερα να αθωώνονται, επειδή γίνεται έρευνα και στοιχειοθετείται η αμέλειά τους κατά την κατανάλωσή της.

"Μπορεί να γίνει σε ένα εστιατόριο, να σου βάλει κάτι στο φαγητό ο σεφ ή ο σερβιτόρος, αν έχουν κάτι εναντίον σου. Το βιώνω και εγώ. Ζω υπό αυστηρή επίβλεψη και είναι κάτι που σκέφτομαι όλη την ώρα, είμαι σίγουρος ότι το σκέφτεται και ο Jannik."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots