ATP
Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ Βραζιλιάνος τενίστας - τέθηκε σε αναστολή

 
Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ Βραζιλιάνος τενίστας - τέθηκε σε αναστολή
tn team Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 - 10:03

Ο Nicolas Zanellato βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία που ανήκει στην οικογένεια των στεροειδών και τέθηκε σε αναστολή από την ITIA.

Ο Βραζιλιάνος τενίστας, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.656 της παγκόσμιας κατάταξης με career high στο Νο.458, βρέθηκε θετικός στην ουσία boldenone στις 12 Αυγούστου.

Πρόκειται για μια στεροειδή ουσία αρκετά κοινή, καθώς χρησιμοποιείται για την αύξηση της μυϊκής ομάδας και το βάρος των ζώων.

Γι' αυτό και ο Zanellato έσπευσε να εξηγήσει ότι γνωρίζει ήδη πως η ουσία βρέθηκε στον οργανισμό του, υποστηρίζοντας πως βρισκόταν σε "μολυσμένο" κρέας που κατανάλωσε σε κάποιο εστιατόριο στην Κολομβία.

Να σημειωθεί πως με αυτόν τον τρόπο είχαν μολυνθεί τουλάχιστον άλλοι τρεις παίκτες, οι Robert Farah, Tara Moore και Barbara Gatica, οι οποίοι και αθωώθηκαν στο δικαστήριο.

Η ITIA πάντως είχε προειδοποιήσει τους παίκτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν καταναλώνουν κρέας στη Λατινική Αμερική και δεν χαρίστηκε στον Zanellato, όπως είδαμε να κάνει με την περίπτωση του Sinner, μην κάνοντας δεκτό το αίτημά του να μπορεί να συνεχίσει να παίζει όσο είναι σε εξέλιξη η διερεύνηση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots