Ξεσκεπάστηκε δίκτυο στημένων αγώνων - 15 παίκτες αποκλείστηκαν

 
Ξεσκεπάστηκε δίκτυο στημένων αγώνων - 15 παίκτες αποκλείστηκαν
tn team Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 - 11:08

Τουλάχιστον 15 παίκτες έχουν συνδεθεί με στημένων αγώνων και τέθηκαν σε αναστολή από την ITIA.

Αυτή την εβδομάδα ανακοινώθηκε η τιμωρία 5 ακόμα παικτών που συνδέθηκαν με την οργάνωση και τιμωρήθηκαν από την ITIA (International Tennis Integrity Agency), φτάνοντας στο σύνολο τους 15 τουλάχιστον παίκτες, που είχαν συνδέσμους με το δίκτυο που διοικούσε ο Grigor Sargsyan.

Η υπόθεση αφορά δράσεις που έγιναν σε αγώνες του 2017 και του 2018, που σχετίζονται με τις κατηγορίες της διαμόρφωσης τελικών αποτελεσμάτων αγώνων, διευκόλυνσης στοιχημάτων, αποδοχής χρημάτων με αντάλλαγμα να μην τα δώσει όλα κάποιος παίκτης στο παιχνίδι, αλλά και της απόκρυψης - μη αναφοράς τέτοιων προσεγγίσεων που έγιναν σε παίκτες.

Ο εγκέφαλος του δικτύου, Grigor Sargsyan, έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 15 παίκτες από το δίκτυό του.

Από τους 5 τελευταίους που πιάστηκαν από την ITIA, ο Ivan Endara από το Εκουαδόρ είχε το ψηλότερο career high από τους υπόλοιπους, φτάνοντας στο Νο.367 τον Ιούλιο του 2015. Ο 36χρονος Endara τιμωρήθηκε με πρόστιμο 15.000 δολαρίων και αποκλεισμό 5 χρόνια από τη δράση. Και οι 5 πάντως αποδέχτηκαν τις κατηγορίες στις απολογίες τους. 

Οι υπόλοιποι 4 παίκτες είναι Μεξικανοί. Οι δυο απ' αυτούς, ο 29χρονος Mauricio Resendiz Dominguez και ο 35χρονος Raul Isaias Rosas Zarur, επιβλήθηκε η ίδια ποινή. Οι δυο άλλοι, ο 30χρονος Ivan Aramburu Contreras και ο 32χρονος Aitor Aramburu, είχαν μικρότερες ποινές, καθώς τιμωρήθηκαν με 26 και 22 μήνες αποκλεισμού αντίστοιχα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots