WTA
Κατηγορείται για δεύτερη παραβίαση ντόπινγκ η Halep!

 
Κατηγορείται για δεύτερη παραβίαση ντόπινγκ η Halep!
© Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 20 Μαϊος 2023 - 4:04

Ενώ ακόμα εκκρεμεί η πρώτη της υπόθεση, για την οποία μάλιστα έχει υποστηρίξει εντόνως την αθωότητά της, ανακοινώθηκε και δεύτερη παραβίαση στους κανονισμούς του αντιντόπινγκ για τη Simona Halep!

Αυτή τη φορά, η κάτοχος 2 Grand Slam τίτλων, κατηγορείται από την επίσημη αρχή, International Tennis Integrity Agency (ITIA), για παρατυπίες στο βιολογικό της διαβατήριο.

Η κατηγορία αυτή, για την οποία θα γίνει έρευνα, είναι ξεχωριστή από την πρώτη που δέχτηκε η Ρουμάνα τενίστρια την προηγούμενη σεζόν, όταν δεν πέρασε από έλεγχο ντόπιγνκ που της έγινε στο US Open, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί προσωρινά από το tour.

Θυμίζουμε πως γι' αυτή την κατηγορία η Halep συνεχίζει να υποστηρίζει την αθωότητά της, λέγοντας μάλιστα πως είναι έτοιμη να την αποδείξει και στο δικαστήριο, ωστόσο η υπόθεση ακόμα δεν έχει διεκπεραιωθεί, κάτι για το οποίο είχε διαμαρτυρηθεί και πρόσφατα, μιας και όσο καιρό η υπόθεση είναι "στον πάγο" εκείνη συνεχίζει να μην έχει δικαιώμα συμμετοχής στα τουρνουά.

Όπως ανέφερε η ITIA, η νέα κατηγορία βασίζεται σε μια αξιολόγηση που έγινε στο βιολογικό διαβατήριο της Halep. Τα διαβατήρια αυτά, είναι μια μέθοδος που ξεκίνησε από τη WADA ώστε να χαρτογραφείται καλύτερα το ντόπινγκ σε όλα τα επίπεδα, καθώς παρέχουν μια βασική ανάγνωση των ουσιών που βρίσκονται στο σώμα ενός αθλητή.

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωσή της που δημοσίευσε στα social media, η Halep έγραψε μεταξύ άλλων, πως από την πρώτη φορά που κατηγορήθηκε για χρήση απαγορευμένων ουσιών, ζει τον χειρότερο εφιάλτη που έχει ζήσει στη ζωή της.

"Το όνομά μου λασπώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Η ITIA έχει βαλθεί να αποδείξει πως είμαι ένοχη, ενώ εγώ δεν έχω σκεφτεί ποτέ να πάρω κάποια απαγορευμένη ουσία. Δυο φορές προσπάθησα να στείλω την υπόθεση στα δικαστήρια και η ITIA το ανέβαλλε και τις δυο. Ήταν ξεκάθαρο πως έπεσα θύμα μόλυνσης και εκείνοι επανήλθαν με κάτι που υποστηρίζει πως το αίμα μου δεν ήταν φυσιολογικό", γράφει μεταξύ άλλων η Halep, η οποία υποστηρίζει πως "μολύνθηκε" από την απαγορευμένη ουσία - που σημαίνει ότι η ουσία αυτή υπήρξε σε μικροποσότητες χωρίς να αναγράφεται σε κάποιο από τα σκευάσματα που λάμβανε, καθώς και ότι δέχεται έναν συνεχιζόμενο πόλεμο από την ITIA.

Κλείνοντας, η 31χρονη Ρουμάνα λέει πως συνεχίζει να έχει πίστη στη δικαιοσύνη και πως ανυπομονεί για την ακρόασή της, που έχει δρομολογηθεί για το τέλος του Μαΐου: "Η στήριξη των αγαπημένων μου, του κόσμου του τένις και των φαν μου, μου έχει δώσει το κουράγιο να συνεχίζω να προπονούμαι κάθε μέρα και να παλεύω για την αλήθεια. Δεν μπορώ να σας ευχαριστήσω αρκετά γι' αυτό", καταλήγει.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots