Mauresmo: Ο λόγος που δεν δόθηκε wild card στον Thiem

 
Mauresmo: Ο λόγος που δεν δόθηκε wild card στον Thiem
© Julien Crosnier / FFT
tn team Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 - 12:43

Ο Dominic Thiem δεν θα παίξει στο κυρίως ταμπλό στο τελευταίο Roland Garros της καριέρας του και η διευθύντρια του τουρνουά, Amelie Mauresmo, ρωτήθηκε γι' αυτό στην τελευταία της συνέντευξη.

Το ζήτημα της wild card που δεν πήρε ο Thiem έγινε μεγάλο θέμα, όπως και για τον Diego Schwartzman, που επίσης αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο Roland Garros και αποκλείστηκε από τα προκριματικά.

H wild card στον Thiem ωστόσο θεωρήθηκε πιο δεδομένη και συζητήθηκε περισσότερο, μιας και ο Αυστριακός είναι ένας παίκτης που για 4 συνεχόμενα χρόνια έπαιζε τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά του Παρισιού και 2 συνεχόμενα ήταν και φιναλίστ.

"Επιλέξαμε να δώσουμε τις wild cards στους Γάλλους", είπε όταν ρωτήθηκε γι' αυτό η Mauresmo, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Eurosport.

"Ιστορικά στο Roland Garros, αυτό κάνουμε. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, αλλά γενικά επιλέγουμε Γάλλους, σε άνδρες και γυναίκες. Αυτό κάναμε και φέτος, επιλέξαμε να στηρίξουμε κάποιους νέους Γάλλους παίκτες. Μπορούμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση για καιρό, όμως έτσι έχουν τα πράγματα."

Εκτός Roland Garros είναι και η Simona Halep, πρωταθλήτρια του 2018, στην οποία επίσης δεν προσφέρθηκε wild card: "Αν είχε αθωωθεί εντελώς από την προσφυγή της στο CAS, ίσως να είχαμε πάρει διαφορετική απόφαση. Νιώσαμε πως ήταν καλύτερο να ευνοήσουμε κάποιες άλλες παίκτριες, κάποιες Γαλλίδες παίκτριες. Επίσης και η Caroline Wozniacki είχε κάνει αίτημα για wild card, είναι δύσκολες αποφάσεις αυτές, πάντα είναι δύσκολες και πάντα θα απογοητεύσεις κόσμο."

Τέλος, η Mauresmo μίλησε και για τον Rafael Nadal, τον κορυφαίο τενίστα στην ιστορία του τουρνουά, ο οποίος θα παίξει για τελευταία φορά στο Roland Garros φέτος, αν τελικά παίξει, γιατί και η συμμετοχή του είναι κάτι που το έχει αφήσει στον αέρα έως και την τελευταία στιγμή.

"Εμείς κάνουμε ένα βήμα πίσω σ' αυτό, γιατί είναι δική του απόφαση. Αλλά εννοείται πως θέλουμε να τον δούμε εδώ. Είναι στο σπίτι του. Το λέει και ο ίδιος, είναι το σημαντικότερο τουρνουά της καριέρας του. Rafa και Roland Garros είναι μια στενά συνδεδεμένη ιστορία."

Για το αν ήδη έχουν σκεφτεί για το αφιέρωμα που θα του κάνουν: "Φυσικά το έχουμε σκεφτεί, το σκεφτόμαστε εδώ και πολύ καιρό. Μου αρέσει να κάνω πράγματα που νιώθω ότι ευχαριστούν τους ανθρώπους. Δεν θα σας αποκαλύψω τίποτα, αλλά να έχετε υπόψη σας ότι ο Rafa είναι ένας απλός άνθρωπος, που είναι πολύ συναισθηματικός, είναι κοντά στους ανθρώπους και είναι ένας εξαιρετικός μαχητής. Θα προσπαθήσουμε να τα λάβουμε υπόψη μας αυτά σ' αυτό που θα του ετοιμάσουμε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots