Nadal-Alcaraz: "Το ότι παίζουμε μαζί δεν κάνει την επιτυχία δεδομένη"

 
Nadal-Alcaraz: "Το ότι παίζουμε μαζί δεν κάνει την επιτυχία δεδομένη"
tn team Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 - 14:01

Αμφότεροι οι Rafael Nadal και Carlos Alcaraz εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους που θα αγωνιστούν μαζί στο διπλό των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά συμφώνησαν και στο ότι η συνεργασία τους από μόνη της δεν θα τους εξασφαλίσει και το μετάλλιο.

"Για μένα είναι ένα μεγάλο όνειρο να είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρότι έχω παίξει ήδη κάποιες φορές. Είναι τιμή η συμμετοχή στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός. Θα προσπαθήσουμε να αφήσουμε θετικές εντυπώσεις, θέλουμε να φύγουμε από δω με ήσυχη συνείδηση, ξέροντας πως έχουμε κάνει την καλύτερή μας προσπάθεια", είπε ο Nadal, στη συνέντευξη Τύπου της ισπανικής ομάδας τένις στο Παρίσι.

Για τη συνεργασία του με τον Alcaraz στο διπλό, είπε: "Δεν είχαμε τη δυνατότητα να προετοιμαστούμε, όπως έκαναν άλλα ζευγάρια, αλλά έχουμε αρκετή εμπιστοσύνη στον Carlos και τη μεγάλη του στιγμή. Ελπίζω να με βοηθήσει η προηγούμενη εβδομάδα, στην οποία πέρασα πολύ χρόνο στο γήπεδο, ώστε να ανεβάσω το επίπεδό μου και να εξελίξουμε μαζί αυτή τη συνεργασία. Θα προσπαθήσουμε να προπονηθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο."

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η συνεργασία των δυο μεγαλύτερων ονομάτων του ισπανικού τένις, δεν εξασφαλίζει από μόνη της καμία επιτυχία: "Καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό του κόσμου που θα μας δει να παίζουμε μαζί, αλλά αυτό από μόνο του δεν μας εξασφαλίζει την επιτυχία. Ο Carlos δεν έχει παίξει πολλά διπλά και εγώ τον τελευταίο καιρό δεν έχω παίξει πολύ γενικά. Είναι ένα διαφορετικό τουρνουά. Μπορεί να μας βοηθήσει ότι είναι στο χώμα. Θα ξεκινήσουμε με ενέργεια και θα δούμε τι θα γίνει."

Μαζί του συμφώνησε και ο Alcaraz: "Είναι ένα όνειρο να παίζεις με τον Rafa, αλλά δεν εξασφαλίζει και την επιτυχία. Δεν κερδίζεις μετάλλια για το όνομά σου. Θα είναι μια μεγάλη εμπειρία και πρέπει να προσαρμοστούμε σιγά-σιγά. Ελπίζω να παίξουμε αρκετά ματς μαζί εδώ. Παίζω για μια ολόκληρη χώρα και παρόλο που είναι οι εγκαταστάσεις του Roland Garros, όλα είναι διαφορετικά."

Αυτό θα είναι το ντεμπούτο του 21χρονου (σε Ολυμπιακούς), που πριν 1,5 μήνα περίπου κατέκτησε το Roland Garros στα ίδια γήπεδα: "Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κάνεις ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το να παίζεις διπλό με τον Rafa. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ελπίζουμε να κάνουμε ένα καλό τουρνουά. Έχω μεγάλο ενθουσιασμό για τους Ολυμπιακούς και το διπλό με τον Rafa το κάνει ακόμα καλύτερο. Ανυπομονώ να αγωνιστούμε μαζί. Έχω μικρή εμπειρία στο διπλό, παρόλο που μου αρέσει, απλά λόγω του μονού δεν μπόρεσα να παίξω πολύ στην καριέρα μου. Η επιστροφή στο Roland Garros μου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο και κάνει λίγο πιο εύκολη την προσαρμογή."

Κλείνοντας, ο Rafa μίλησε και για το πως πάντα νιώθει διαφορετικά στους Ολυμπιακούς, τόσο στις επιτυχίες, όσο και στις ήττες: "Οι ήττες στο Λονδίνο και στο Τόκιο με είχαν πονέσει περισσότερο από κάποιες ήττες σε Grand Slams. Το 2008 στο Πεκίνο είχα μια από τις καλύτερες αναμνήσεις ολόκληρης της καριέρας μου. Πάντα εκπροσωπώ την Ισπανία όταν παίζω, όμως στους Ολυμπιακούς νιώθεις μέρος μιας μεγάλης ομάδας. Το να επιστρέφεις με ένα μετάλλιο στο Ολυμπιακό Χωριό σε κάνει να νιώθεις απίστευτα. Και αν αυτοί είναι οι τελευταίοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες, με κάνει να εκτιμώ περισσότερο την παραμονή μου στο Παρίσι. Είμαι χαρούμενος γιατί ξεπέρασα πολλές δυσκολίες, βλέπω τη συμμετοχή σαν ένα βραβείο και με αναζωογονεί να είμαι εδώ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots