Djokovic: "Συναρπαστικό να παίξω με τον Nadal - είμαι πιο έτοιμος απ' ότι στο Wimbledon"

 
Djokovic: "Συναρπαστικό να παίξω με τον Nadal - είμαι πιο έτοιμος απ' ότι στο Wimbledon"
© Roland Garros / FFT
tn team Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 - 18:22

Στα πρώτα του σχόλια μετά την κλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Novak Djokovic παρουσιάζεται πιο έτοιμος από ποτέ για την πρόκληση και για την εκπλήρωση του μεγάλου ανεκπλήρωτου πόθου του, το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.

"Γνωρίζω καλά πως είμαστε στην εποχή στην οποία οι καριέρες των Nadal και Murray τελειώνουν μετά τους Ολυμπιακούς, ενώ και η δικιά μου καριέρα πλησιάζει στο τέλος της. Πιστεύω όμως πως υπάρχουν και θα υπάρξουν κι άλλοι παίκτες που θα κουβαλήσουν το βάρος στις πλάτες τους. Θα είναι συναρπαστικό να παίξω με τον Nadal στον 2ο γύρο", είπε ο Djokovic, που είναι πολύ πιθανό να συναντήσει τον μεγαλύτερο αντίπαλο της καριέρας του στον 2ο γύρο.

Συγκεκριμένα, αν ο ίδιος κερδίσει τον Matthew Ebden και αν ο Nadal ξεπεράσει το εμπόδιο του Marton Fucsovics, τότε οι δυο θρύλοι θα συναντηθούν στον 2ο γύρο του τουρνουά.

Ο Djokovic πάντως νιώθει πιο έτοιμος σε σχέση με το Wimbledon, όπου παρότι έπαιξε χωρίς την καλύτερη προετοιμασία αφού μόλις 3,5 εβδομάδες πριν είχε κάνει εγχείρηση για ρήξη μηνίσκου, κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό. Θέλει να εκμεταλλευτεί την καλή του κατάσταση και να φτάσει στο μοναδικό μεγάλο επίτευγμα που δεν πέτυχε ποτέ στην καριέρα του, να κερδίσει ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.

"Νιώθω πιο έτοιμος απ' ότι ήμουν πριν το Wimbledon. Είχα ευκαιρίες στο παρελθόν για το χρυσό και τώρα πρέπει να αρχίσω να τις εκμεταλλεύομαι. Το γεγονός πως δεν είμαι το φαβορί στα χαρτιά, μου δίνει έξτρα κίνητρο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πάντα ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα. Είμαι πλήρως συγκεντρωμένος σ' αυτό το τουρνουά και πιστεύω πως θα προσαρμοστώ αμέσως στις συνθήκες, αφού ήμασταν και πριν 2 μήνες εδώ για το Roland Garros."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots