Τέλος καριέρας για την Kerber

 
Angelique Kerber
Angelique Kerber © Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 - 13:46

H Angelique Kerber ανακοίνωσε πως θα κλείσει την επαγγελματική της καριέρα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τον τελευταίο αγώνα της επαγγελματικής της καριέρας θα δώσει η 36χρονη Γερμανίδα στα γήπεδα του Roland Garros και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η πρώην Νο.1 τενίστρια στον κόσμο και η μόνη ενεργή παίκτρια που έχει κατακτήσει 3 διαφορετικά Grand Slam, θα κλείσει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, 21 χρόνια μετά το επαγγελματικό της ντεμπούτο.

"Πριν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί, μπορώ ήδη να πω ότι δεν θα ξεχάσω ποτέ το #Paris2024, γιατί αυτό θα είναι το τελευταίο μου τουρνουά ως επαγγελματίας τενίστρια. Και παρότι μπορεί να είναι η σωστή απόφαση, δεν θα νιώσω ποτέ έτσι. Πολύ απλά επειδή αγαπώ το άθλημα και είμαι ολόψυχα ευγνώμων για όλες τις αναμνήσεις και τις ευκαιρίες που μου έχει δώσει", έγραψε στο μήνυμά της η Kerber.

"Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που έχω λάβει μέρος μέχρι στιγμής ήταν κάτι παραπάνω από απλές διοργανώσεις και εκπροσώπησαν διαφορετικά κεφάλαια στη ζωή μου ως τενίστρια. Το Λονδίνο ήρθε όταν έκανα το breakthrough μου στο tour, στο Ρίο μόλις είχα κερδίσει το πρώτο μου Grand Slam εκείνη τη σεζόν στην Αυστραλία και πήρα το αργυρό μετάλλιο, που με βοήθησε να κερδίσω και το δεύτερο Grand Slam στη Νέα Υόρκη και να ανεβώ στην κορυφή της κατάταξης! Και τώρα το Παρίσι, που σηματοδοτεί τη γραμμή του τερματισμού."

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Angelique Kerber (@angie.kerber)

H Kerber είχε την καλύτερη χρονιά της καριέρας της το 2016, όταν κατέκτησε το Australian Open και το US Open, ήταν φιναλίστ στο Wimbledon και στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σκαρφάλωσε δικαίως στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το 2016 ήταν φιναλίστ και στο WTA Finals, ενώ κατέκτησε ακόμα ένα major, στο Wimbledon, το 2018. Ολοκλήρωσε την καριέρα της με 14 τίτλους και 32 παρουσίες σε τελικούς. Ο τελευταίος τίτλος της ήταν στο 250άρι του Στρασβούργου τον Μάιο του 2022.

Τον Αύγουστο του 2022 ανακοίνωσε πως θα έκανε ένα διάλειμμα από το τένις λόγω της εγκυμοσύνης της. Το 2023 γέννησε την κόρη της, Liana, κάνοντας τη μεγάλη επιστροφή της στο tour στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, μετά από 1,5 χρόνο απουσίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots