WTA
H Badosa κέρδισε τη Halep στο Μαϊάμι (vids)

 
H Badosa κέρδισε τη Halep στο Μαϊάμι (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 - 0:26

H Paula Badosa κέρδισε τη Simona Halep επιστρέφοντας από σετ πίσω, στη νέα της απόπειρα να επιστρέψει στο tour μετά τον τραυματισμό, αλλά και στην πρώτη αναμέτρηση της Halep μετά από 19 μήνες και την περιπέτεια που πέρασε με το ντόπινγκ.

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα σήμερα στην αναμέτρηση της Badosa με τη Halep, που αναμφίβολα ξεχώριζε από τον 1ο γύρο του Miami Open στο γυναικείο ταμπλό. Τον αγώνα παρακολούθησε και ο σύντροφος της Badosa, Στέφανος Τσιτσιπάς.

Αν και καμία από τις δυο δεν είναι στα καλύτερά της, ήταν ένα ωραίο και γεμάτο παιχνίδι, με την πρώην Νο.2 του κόσμου, Badosa, που προσπαθεί να επανέλθει από ένα πολύ δύσκολο 12μηνο με τον τραυματισμό στη μέση, να επικρατεί με 1-6, 6-4, 6-3.

Η Halep, πρώην Νο.1 στον κόσμο και πρωταθλήτρια σε 2 Grand Slam, από τη μεριά της έδωσε τον πρώτο αγώνα της στο tour μετά από 19 μήνες και την απίστευτη περιπέτεια που είχε για την υπόθεση ντόπινγκ, απ' όταν βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία στο US Open του 2022. Θυμίζουμε πως το CAS δικαίωσε τη Halep και μείωσε την ποινή της από τα 4 χρόνια στους 9 μήνες, όμως η Ρουμάνα είχε ήδη εκτίσει 18!

Μπήκε πολύ δυνατά στο ματς η Halep και κυριάρχησε στο 1ο σετ, στο οποίο έχασε μόνο ένα game. Κέρδισε και το πρώτο game του 2ου σετ, αλλά όσο περνούσε η ώρα δυσκολευόταν όλο και περισσότερο, με την Badosa να βρίσκει καλό ρυθμό και τη Ρουμάνα να βγάζει εμφανή σημάδια κόπωσης, ελλείψει αγωνιστικής δραστηριότητας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Ισπανίδα πήρε από νωρίς το break για το 3-1 στο 2ο σετ και δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο του ματς έκτοτε, αφού σε ολόκληρο το 2ο σετ δεν αντιμετώπισε break point, ενώ ούτε στο 3ο σετ βρέθηκε καθόλου πίσω, για να το κερδίσει με διπλό break στα 9 games.

Να σημειωθεί πως εκτός από την ιστορία των δυο παικτριών, το παιχνίδι ήταν σημαντικό και λόγω του ότι η νικήτρια, δηλαδή η Badosa, θα είναι η πρώτη αντίπαλος της Aryna Sabalenka στο τουρνουά.

Η Λευκορωσίδα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται να έχει αποφασίσει να αγωνιστεί στο τουρνουά κι έτσι την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Badosa, με την οποία είναι και πολύ καλές φίλες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots