Συνεχίζει να ονειρεύεται η Sun - εκτός η Badosa (vid)

 
Συνεχίζει να ονειρεύεται η Sun - εκτός η Badosa (vid)
© AELTC/Tom Flathers
tn team Κυριακή, 07 Ιουλίου 2024 - 21:49

H Lulu Sun απέκλεισε και την Emma Raducanu, παίρνοντας μια ακόμα ιστορική πρόκριση για τα προημιτελικά του Wimbledon και συνεχίζοντας να ονειρεύεται στο μόλις 2ο Grand Slam που συμμετέχει στην καριέρα της! Νωρίτερα η Donna Vekic απέκλεισε την Paula Badosa.

Η προερχόμενη από τα προκριματικά, Lulu Sun, συνεχίζει να κάνει απίθανα πράγματα στο φετινό Wimbledon!

Η 23χρονη Sun, η οποία έχει καταγωγή από την Κροατία και την Κίνα, μεγάλωσε στην Ελβετία και εκπροσωπούσε την Ελβετία μέχρι πρόσφατα, όταν και άλλαξε διαβατήριο και αγωνίζεται πλέον για τη Νέα Ζηλανδία, πέτυχε μια ακόμα πολύ σπουδαία νίκη, απέναντι στην Emma Raducanu, με 6-2, 5-7, 6-2.

Ήταν μια μάχη που πλησίασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, με την Raducanu να αντιστέκεται σθεναρά στο κατάμεστο Centre Court και να καταφέρνει να στείλει το ματς σε 3ο σετ.

Εκεί ωστόσο η Sun ήταν καλύτερη, επιβλήθηκε με 6-2 και ολοκλήρωσε απτόητη αυτό που είχε ξεκινήσει αρκετή ώρα πριν, σημειώνοντας μια ακόμα τεράστια και ιστορική πρόκριση για το τένις της Νέας Ζηλανδίας, αφού ποτέ ξανά Νεοζηλανδή τενίστρια δεν έχει προκριθεί στα προημιτελικά του Wimbledon, στην ιστορία της open era.

Η Sun, η οποία βρίσκεται στο Νο.123 της παγκόσμιας κατάταξης και μαζί με τα προκριματικά μετράει 7 συνεχόμενες νίκες, παίζει μόλις για 2η φορά στην καριέρα της σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, μετά το φετινό Australian Open, όπου είχε αποκλειστεί στον 1ο γύρο.

Θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την Donna Vekic, που λίγο πριν είχε αποκλείσει την Paula Badosa με 6-2, 1-6, 6-4, σε ακόμα ένα πολύ κλειστό και αμφίρροπο ματς, το οποίο διακόπηκε πολλές φορές από τη βροχή, κάτι που ταλαιπώρησε και τις δυο παίκτριες.

Η Vekic πάντως ήταν η δυνατότερη παίκτρια στο φινάλε και πήρε το 3ο σετ με 6-4, για να προκριθεί στον 3ο της προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση, μετά το US Open του 2019 και το Australian Open του 2023. Και εκείνη, όπως και η Sun, θα διεκδικήσει την 1η της είσοδο σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots