Μπήκε προημιτελικά ο Alcaraz (vids)

 
Μπήκε προημιτελικά ο Alcaraz (vids)
© AELTC/Peter Nicholls
tn team Κυριακή, 07 Ιουλίου 2024 - 18:36

Συνεχίζει την υπεράσπιση του τίτλου του στο Wimbledon o Carlos Alcaraz, ο οποίος απέκλεισε και τον Ugo Humbert, για να προκριθεί στον 7ο συνεχόμενο προημιτελικό του σε ένα Grand Slam.

Ο Alcaraz επιβλήθηκε του Humbert με 6-3, 6-4, 1-6, 7-5, ξεπερνώντας ένα ακόμα πολύ δυνατό τεστ, για να κλείσει θέση στους "8" καλύτερους του Wimbledon.

Ήταν η 11η διαδοχική νίκη του Alcaraz στο All England Club, αλλά και η 11η συνεχόμενη σε Grand Slam διοργάνωση, αφού προέρχεται από την κατάκτηση του Roland Garros.

Ο 21χρονος Ισπανός, Νο.3 στο ταμπλό και στον κόσμο, "έσπασε" 2 φορές τον Humbert στο 1ο σετ, στο 5ο (3-2) και στο 9ο game (6-3), για να το κερδίσει χωρίς πρόβλημα. Το 2ο σετ ήταν πιο δύσκολο και χρειάστηκε να σώσει 4 break points στο 5ο game, για να κρατήσει το σερβίς του και να προηγηθεί με 3-2. Στο 10ο game είχε το πρώτο του break point και ήταν και set point, για να το κερδίσει με έναν απίστευτο τρόπο και να ενισχύσει το προβάδισμά του.

Τα πράγματα πάντως συνέχισαν να δυσκολεύουν όσο πλησίαζε στη γραμμή του τερματισμού ο Ισπανός, με τον Humbert να κάνει ένα αψεγάδιαστο 3ο σετ και να χάνει μόνο ένα game.

Στο 4ο σετ ο Alcaraz προηγήθηκε με break στο 1-0 και στο 3-1, αλλά και τις δυο ο Γάλλος είχε απάντηση και ισοφάρισε σε 1-1 και 3-3 αντίστοιχα. Στο 8ο game πέρασε πραγματικά δύσκολα ο περσινός πρωταθλητής, κατάφερε όμως να επιστρέψει από το 0-40 και να κρατήσει το σερβίς του για το 4-4, σε ένα σημείο που θα ήταν πολύ δύσκολο να αποφύγει το 5ο σετ, αν δεχόταν break.

Το απέτρεψε τελικά και λίγο αργότερα βρήκε εκείνος το break, για να προηγηθεί με 6-5 και να ολοκληρώσει την πολύ δύσκολη νίκη του στο 12ο game, κρατώντας το σερβίς του.

Ο Alcaraz, ο οποίος έχει βγάλει ήδη εκτός τους Frances Tiafoe και Humbert, στα 5 και στα 4 σετ αντίστοιχα. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Tommy Paul και Roberto Bautista Agut.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots