"Καυτός" Sinner στην 8άδα (vids)

 
"Καυτός" Sinner στην 8άδα (vids)
© AELTC/Florian Eisele
tn team Κυριακή, 07 Ιουλίου 2024 - 20:03

Άλλο ένα βήμα τίτλου έκανε ο Jannik Sinner στο Wimbledon, κερδίζοντας τον Ben Shelton με 3-0 σετ.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου έκανε ένα πολύ καλό ματς και "δάμασε" το πολύ επιθετικό και δύσκολα αντιμετωπίσιμο παιχνίδι του Αμερικανού, τον οποίο "εξουδετέρωσε" με 6-2, 6-4, 7-6 (9).

Στα πρώτα 2 σετ ο Sinner δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point και είχε τον απόλυτο έλεγχο. "Έσπασε" μάλιστα 3 φορές το σερβίς του Shelton στα πρώτα 5 service games του Αμερικανού, για να πάρει ένα μεγάλο προβάδισμα με 6-2, 2-0.

Ο Shelton βρήκε ρυθμό στο σερβίς του και ανέβασε την απόδοσή του, για το 2ο σετ ωστόσο το γρήγορο break του Sinner στάθηκε αρκετό, αφού ο Ιταλός δεν απειλήθηκε από τη γραμμή του σερβίς.

Το 3ο ήταν το πιο δύσκολο σετ για τον Sinner, που έμεινε πίσω με 0-3 στην αρχή, αλλά ισοφάρισε σε 3-3. Τα προβλήματά του δεν τελείωσαν εκεί, καθώς ήρθε αντιμέτωπος με 4 set points!

Πρώτα έσβησε set point στο σερβίς του στο 5-6, 30-40, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στη δύσκολη θέση άλλες 3 φορές στο tie-break, μια απ' αυτές στο σερβίς του αντιπάλου του, μένοντας όμως "ζωντανός" σε όλες.

Τελικά, στο 2ο δικό του match point και μετά από ένα tie-break 20 πόντων (11-9), ο Sinner έκαμψε την αντίσταση του Shelton και απέφυγε το 4ο σετ, ολοκληρώνοντας τον αγώνα σε 2 ώρες και 9 λεπτά.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά προκρίθηκε στα προημιτελικά του Wimbledon o Sinner, ο οποίος παίζει στο πρώτο του Grand Slam ως Νο.1 του κόσμου.

Θα περιμένει μια μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ του Grigor Dimitrov και του Daniil Medvedev, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά. Αξίζει να σημειωθεί πως διεκδικεί την 4η πρόκρισή του σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης στους 12 τελευταίους μήνες και στα 5 τελευταία του Slams.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots