Πέρασε τον Popyrin o Djokovic - και τώρα Rune (vids)

 
Πέρασε τον Popyrin o Djokovic - και τώρα Rune (vids)
© AELTC/Tony O Brien
tennisnews team Σάββατο, 06 Ιουλίου 2024 - 23:36

O Novak Djokovic πέρασε και τον Alexei Popyrin για να μπει στον 4ο γύρο του Wimbledon, πανηγύρισε την 95η νίκη του στο All England Club και θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον Holger Rune, που ανέτρεψε το 0-2 σετ!

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έχασε σετ ο Djokovic, ενώ αυτή τη φορά βρέθηκε και πίσω με σετ, όμως ανέβασε το επίπεδό του και έλεγξε τον υπόλοιπο αγώνα, για να κερδίσει τον Popyrin με 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3) και να πάρει το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Wimbledon.

Έπαιξε και σήμερα τένις πολύ υψηλού επιπέδου ο Djokovic, που συνεχίζει να έχει δεμένο το γόνατό του προληπτικά, όμως φαίνεται να μην αντιμετωπίζει κανένα θέμα μ' αυτό και να προχωράει ακάθεκτος προς τον 8ο τίτλο του στο Wimbledon.

Σήμερα ο 37χρονος Σέρβος σταμάτησε στους 53 winners με 18 μόλις αβίαστα λάθη, ενώ είχε και 19 άσους. Μετά την απώλεια του 1ου σετ και το κλείσιμο της οροφής, ο Djokovic αντιμετώπισε και ένα break point στο 1-1, 30-40 του 2ου σετ, όμως το έσωσε και μετά απ' αυτό κυριάρχησε στο court.

Έκανε το πρώτο του break στη βραδιά και προηγήθηκε με 4-1 στο 2ο σετ, για να το κερδίσει καθαρά με 6-3. Στη συνέχεια άνοιξε το 3ο σετ με break για το 2-0 και δεν έχασε ούτε σ' αυτό τον έλεγχο, για να το κλείσει στα 10 games.

Πιο κλειστό ήταν το 4ο σετ, στο οποίο ο Djokovic είχε τριπλό break point στο 5-5, 0-40, αλλά ο Popyrin βρήκε μεγάλα σερβίς και το έστειλε στο tie-break. Εκεί ωστόσο ο Djokovic επιβεβαιώσε την ανωτερότητά του και επικράτησε με 7-3, για να ολοκληρώσει τον αγώνα σε κάτι παραπάνω από 3 ώρες.

Ήταν η 95η νίκη του Djokovic στο Wimbledon, καθώς και η 373η συνολικά σε όλα τα Slams. Στον 4ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Holger Rune, που έκανε μια τεράστια ανατροπή και νίκησε τον Quentin Halys με 1-6, 6-7 (4), 6-4, 7-6 (4), 6-1.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Rune έχει κερδίσει 2 φορές τον Djokovic σε 5 αναμετρήσεις (2-3), ωστόσο ο Djokovic είχε κερδίσει τις δυο πιο πρόσφατες που έχουν παίξει. Στο χορτάρι θα παίξουν για 1η φορά.

Στα υπόλοιπα δυο ματς που είχαν διακοπεί από τη βροχή και τελικά ολοκληρώθηκαν πριν τη δύση του Ήλιου, ο Lorenzo Musetti κέρδισε τελικά τον Francisco Comesana με 6-2, 6-7 (4), 7-6 (3), 6-3, ενώ ο Taylor Fritz επιβλήθηκε του Alejandro Tabilo με 7-6 (3), 6-3, 7-5. Ο Musetti θα αντιμετωπίσει στους "16" τον Giovanni Mpetshi Perricard, ενώ ο Fritz τον Alexander Zverev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots