Κέρδισε τη Σλοβακία και έφυγε για Παγκόσμιο η Εθνική αγοριών U14!

 
Κέρδισε τη Σλοβακία και έφυγε για Παγκόσμιο η Εθνική αγοριών U14!
tn team Σάββατο, 06 Ιουλίου 2024 - 18:36

Νέα πολύ μεγάλη επιτυχία για την Εθνική μας ομάδα των αγοριών U14, που κέρδισε τη Σλοβακία και μπήκε στις "6" καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας παράλληλα την πρόκριση στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Είναι η πρώτη ελληνική ομάδα στα 14αρια που καταφέρνει μια τόσο μεγάλη διάκριση!

Η Ελλάδα, που αγωνίζεται μεταξύ των 8 κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης για την τελική φάση του European Summer Cups Αγοριών U14 στη Βαλένθια της Ισπανίας, πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί της Σλοβακίας με 2-1 σήμερα, στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

Το tie ξεκίνησε με μια πολύ μεγάλη νίκη του Αλέξανδρου Αυγέρη επί του Juraj Kovacik, Νο.65 στην Ευρώπη στα 14άρια, με 6-3, 7-6 (3). Η νίκη αυτή έβαλε μπροστά την ελληνική ομάδα με 1-0.

Στη συνέχεια, ο Ραφαήλ Παγώνης έδωσε μια τεράστια μάχη με τον Max Lorincik, Νο.1 της Σλοβακίας και Νο.13 στην Ευρώπη, αλλά μετά από 3 ώρες και αφού έχασε πολλές ευκαιρίες τόσο στο 1ο όσο και στο 3ο σετ, τελικά ηττήθηκε με 7-6 (5), 1-6, 7-6 (7).

Παρά την εξέλιξη αυτή, Αυγέρης και Παγώνης δεν απογοητεύτηκαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους στο διπλό που έκρινε το tie. Εκεί κέρδισαν τους Σλοβάκους Andrej Adamovic και Lorincik με 1-6, 6-2, 10-4 και χάρισαν μια ακόμα σπουδαία επιτυχία στην Ελλάδα.

Η Εθνική μας ομάδα, με captain τον Νίκο Αλεξίου, που προκρίθηκε στις αρχές της εβδομάδας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος παίρνοντας τη 2η θέση στο προκριματικό τουρνουά της πόλης Σουτσεάβα στη Ρουμανία, ηττήθηκε στον χθεσινό προημιτελικό της τελικής φάσης από την πανίσχυρη Ισπανία με 3-0. Να σημειωθεί πως η Ισπανία κέρδισε και τη Γαλλία σήμερα και θα διεκδικήσει αύριο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Ελλάδα μετά τη νίκη επί της Σλοβακίας, θα αντιμετωπίσει αύριο την Τσεχία, μια ακόμα πολύ δυνατή ομάδα, για την 5η θέση του τουρνουά. Η Τσεχία έχει στο ρόστερ της τρεις παίκτες στο Top 50 της κατάταξης της Tennis Europe.

Η πιο μεγάλη είδηση ωστόσο, είναι πως με την πρόκρισή της στις "6" καλύτερες ομάδες του τουρνουά, η Ελλάδα εξασφάλισε και την πρόκριση στο ITF World Junior Tennis Finals της Τσεχίας (5-10 Αυγούστου), ούσα η πρώτη ελληνική ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο στα χρονικά! Τυπικά την πρόκριση παίρνουν οι 5 πρώτες ομάδες, ωστόσο η Τσεχία θα συμμετέχει έτσι κι αλλιώς ως διοργανώτρια, επομένως το αυριανό tie θα είναι αδιάφορο βαθμολογικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots