H Putintseva πέταξε έξω την Swiatek! (vid)

 
H Putintseva πέταξε έξω την Swiatek! (vid)
© AELTC/Florian Eisele
tennisnews team Σάββατο, 06 Ιουλίου 2024 - 20:22

Η Putintseva ανέβασε την απόδοσή της και κατάφερε να κυριαρχήσει κατά κράτος μετά το χαμένο 1ο σετ που είχε, έκανε ό,τι ήθελε στο court και έχασε μόλις 3 games σε 2 συνεχόμενα σετ απέναντι στην κορυφαία του κόσμου, για να τη νικήσει με 3-6, 6-1, 6-2!

Μετά τις 21 συνεχόμενα ματς σε Μαδρίτη, Ρώμη, Παρίσι και Λονδίνο, η Putintseva έγινε η πρώτη παίκτρια που κερδίζει τη Swiatek στους 2,5 τελευταίους μήνες και την άφησε εκτός Wimbledon από πολύ νωρίς, από τον 3ο μόλις γύρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό συμβαίνει για 2η φορά φέτος σε ένα Grand Slam, αφού η 22χρονη Πολωνή μπορεί να μοιάζει με ασταμάτητο τρένο στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, όμως και στο Australian Open είχε αποκλειστεί από τον 3ο γύρο, από τη Linda Noskova σε εκείνη την περίπτωση.

Όπως είχε συμβεί και τότε, η Swiatek έχασε προβάδισμα με σετ, με την Putintseva να κάνει μια τρομερή αντεπίθεση και να κερδίζει τα 10 από τα 11 επόμενα games, για να πάρει το 2ο σετ με 6-1 και να προηγηθεί με 4-0 στο 3ο.

Θυμίζουμε πως κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στο ματς της με τη Naomi Osaka στον 2ο γύρο του Roland Garros, όμως τότε η Πολωνή είχε ανατρέψει το 2-5 στο 3ο σετ. Αυτή τη φορά δεν είχε τρόπο να σώσει την κατάσταση, με την Putintseva να συνεχίζει ακάθεκτη και να περνάει χωρίς πρόβλημα τη γραμμή του τερματισμού, παρά τη μάχη της Swiatek, που έσωσε και 2 match points στο τελευταίο game.

Το Wimbledon είθισται να είναι το πιο απρόβλεπτο Grand Slam τα τελευταία χρόνια και αυτό σίγουρα επιβεβαιώνεται στο φετινό τουρνουά των γυναικών, όπου πριν ακόμα ξεκινήσει ο 4ος γύρος συνεχίζουν μόλις 3 παίκτριες από το Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης (Gauff, Rybakina και Paolini).

Για την Putintseva αυτή ήταν η 2η νίκη απέναντι στο Νο.1 του κόσμου, αφού είχε κερδίσει και την Osaka το 2019, επίσης στο γρασίδι, στο τουρνουά του Μπέρμιγχαμ.

Για 1η φορά θα βρεθεί στη 16άδα του Wimbledon η Καζάκα τενίστρια, η οποία θα αντιμετωπίσει τη Jelena Ostapenko. Η Λετονή απέκλεισε εύκολα νωρίτερα την Bernarda Pera, με 6-1, 6-3.

Στο μεταξύ, η Elina Svitolina έβγαλε εκτός την Ons Jabeur με 6-1, 7-6 (4) και θα είναι και εκείνη στον 4ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει την Xinyu Wang. Η Wang χάλασε το βρετανικό πάρτι, κερδίζοντας την Harriet Dart με 2-6, 7-5, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots