Την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό της Βαλένθιας η Εθνική αγοριών U14

 
Την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό της Βαλένθιας η Εθνική αγοριών U14
tn team Κυριακή, 07 Ιουλίου 2024 - 17:25

Η Εθνική μας ομάδα στα αγόρια U14, ηττήθηκε στο σημερινό tie για τις θέσεις 5-6 κόντρα στην Τσεχία και ολοκλήρωσε την εκπληκτική προσπάθειά της στο Summer Cups, τερματίζοντας στην 6η θέση σε όλη την Ευρώπη.

Το Νο.1 της ελληνικής ομάδας, ο Ραφαήλ Παγώνης, δεν αγωνίστηκε στους σημερινούς αγώνες μονών, αφού το tie ήταν τυπικά αδιάφορο, καθώς η ομάδα μας πέτυχε ούτως ή άλλως την πολύ σπουδαία επιτυχία της πρόκρισης στο ITF World Junior Tennis Finals της Τσεχίας (5-10 Αυγούστου).

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, ο Matyas Marsik πήρε τη νίκη επί του Γιάννη Μοτσάκου με 6-1, 6-4 και έδωσε το προβάδισμα στην τσεχική ομάδα. Να σημειωθεί πως ήταν το πρώτο ματς μονού για τον Γιάννη, που είχε την εμπειρία να αγωνιστεί κι αυτός στα μονά στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στη συνέχεια ο Αλέξανδρος Αυγέρης έκανε πολύ καλή προσπάθεια κοντράροντας το Νο.1 της Τσεχίας και Νο.28 της Ευρώπης, Michal Rakous, από τον οποίο ηττήθηκε τελικά στις λεπτομέρειες, με 7-5, 7-5.

Στο διπλό, που ολοκλήρωσε και τυπικά το tie, οι Τσέχοι Marsik και Marek Smejcky επικράτησαν των Μοτσάκου και Παγώνη με 4-1, 5-3.

Θυμίζουμε πως το ταξίδι της ελληνικής ομάδας, που είχε captain τον Νίκο Αλεξίου, ξεκίνησε μια εβδομάδα πριν, από τη Σουτσεάβα της Ρουμανίας. Εκεί κατάφερε να πάρει τη 2η θέση στο προκριματικό τουρνουά της Ζώνης Β' του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και την πρόκριση στην τελική φάση και τις "8" καλύτερες ομάδες.

Στην τελική φάση, που έγινε στη Βαλένθια της Ισπανίας, ηττήθηκε στα προημιτελικά από την υπερδύναμη και γηπεδούχο Ισπανία. Στη συνέχεια κέρδισε την επίσης πανίσχυρη Σλοβακία με 2-1 και μπήκε στις "6" καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ισπανία, που απέκλεισε την Ελλάδα στα προημιτελικά, κατέκτησε σήμερα και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κερδίζοντας τη Μεγάλη Βρετανία στον τελικό.  

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots