WTA
Νέα αναβολή στην ακρόαση της Halep: "Μου στερούν το δικαίωμα να δικαστώ"

 
Simona Halep
Simona Halep © Jimmie48/WTA
tennisnews team Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 - 23:28

Περισσότερο θα καθυστερήσει η εκδίκαση της υπόθεσης της Simona Halep, καθώς η ακρόασή της πήρε νέα αναβολή, με την ίδια να είναι συντετριμμένη και οργισμένη με την ITF.

Θυμίζουμε πως η Halep βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια του US Open του 2022 και έκτοτε έχει αποκλειστεί από το tour μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή της. Αυτό ωστόσο καθυστερεί, με την ITIA (International Tennis Integrity Agency) να ζητάει νέα αναβολή από το δικαστήριο, η οποία και εγκρίθηκε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Halep:

"Για μια ακόμα φορά, είμαι συντετριμμένη. Η ITF (ITIA), για μια ακόμα φορά ανέβαλλε την ακρόασή μου, για έναν μήνα αργότερα! Περιμένω να δικαστώ από τον περασμένο Οκτώβριο. Τον Δεκέμβριο ήμουν επιτέλους έτοιμη, χάρη στους ειδικούς, που εντόπισαν το συμπλήρωμα που περιείχε την ουσία που με μόλυνε και προκάλεσε το θετικό δείγμα στο ντόπινγκ. Αιτήθηκα μια γρήγορη ακρόαση, κάτι που δικαιούμαι βάσει κανονισμών, είναι δικαίωμά μου!

Δυστυχώς, η ITF (ITIA) ανέβαλλε την ακρόασή μου 3 φορές, στερώντας μου το δικαίωμα να δικαστώ από ένα ανεξάρτητο δικαστήριο. Ξέρω πως θα χάσω το Australian Open, το Roland Garros και το Wimbledon. Όπως έχασα όλους μου τους βαθμούς και τη θέση μου στην κατάταξη.

Δεν δολοφονούν μόνο τον χαρακτήρα μου, αλλά και την καριέρα μου, για να μη μιλήσω για τις συνέπειες που έχει αυτό στην ψυχική μου υγεία. Αυτή η ασέβεια προς τους κανονισμούς από την ITF (ITIA), σχετικά με τη γρήγορη ακρόαση που δικαιούμαι, δείχνει τέτοια ασέβεια προς εμένα που δεν έχω τι άλλο να πω...

Οι αναβολές είναι άρνηση στην απόδοση δικαιοσύνης."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots