Djokovic για Sinner: "Μπορώ να καταλάβω τις αμφιβολίες, υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα"

 
Djokovic για Sinner: "Μπορώ να καταλάβω τις αμφιβολίες, υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα"
© Jeff Dean/USTA
tennisnews team Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 - 5:07

Ο Novak Djokovic δεν μάσησε τα λόγια του όταν του ζητήθηκε να μοιραστεί την άποψή του για την υπόθεση του Jannik Sinner, λέγοντας πως και ο ίδιος βλέπει πρόβλημα στο σύστημα και ευνοϊκή μεταχείριση. Κράτησε αποστάσεις ο Carlos Alcaraz.

Ο Djokovic συνηθίζει να βγαίνει μπροστά σε τέτοιου είδους θέματα και αυτό έκανε και τώρα, καλώντας για μια αλλαγή στους κανονισμούς αντι-ντόπινγκ που εφαρμόζονται και ζητώντας από τα κυβερνητικά όργανα του τένις να μάθουν κάτι απ' αυτό, ώστε να γίνουν καλύτεροι και πιο δίκαιοι στο μέλλον.

"Υπάρχουν πολλά ζητήματα στο σύστημα. Βλέπουμε μια έλλειψη τυποποιημένων και σαφών πρωτοκόλλων. Μπορώ να καταλάβω γιατί πολλοί παίκτες έχουν αμφιβολίες για το αν τους αντιμετωπίζουν το ίδιο. Ας ελπίσουμε πως τα κυβερνητικά όργανα του αθλήματός μας θα μπορέσουν να μάθουν απ' αυτή την υπόθεση και θα έχουν μια καλύτερη προσέγγιση στο μέλλον. Συλλογικά θα πρέπει να γίνει μια αλλαγή και νομίζω ότι είναι προφανές αυτό", είπε συγκεκριμένα ο κάτοχος 24 Grand Slam τίτλων, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για το US Open.

Δεν θεωρεί παράλογες τις διαμαρτυρίες των παικτών για διαφορετική αντιμετώπιση ο Nole και έθιξε το οικονομικό υπόβαθρο του καθενός, που σε κάθε περίπτωση παίζει σημαντικότατο ρόλο.

Αρκεί να θυμηθούμε και την υπόθεση της Tara Moοre, η οποία τέθηκε αμέσως σε αναστολή από την ITIA (International Tennis Integrity Agency) όταν βγήκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ το καλοκαίρι του 2022, για να αποδειχθεί τον Δεκέμβριο του 2023 από το ανεξάρτητο δικαστήριο πως τελικά κατανάλωσε κρέας που ήταν "μολυσμένο" από την απαγορευμένη ουσία, με αποτέλεσμα να αθωωθεί. Κανείς ωστόσο δεν μπορούσε να της δώσει πίσω τους 19 μήνες που έχασε.

"Πολλοί παίκτες, δεν θα τους κατονομάσω αλλά είμαι σίγουρος ότι ξέρετε ποιοι είναι, είχαν παρόμοιες ιστορίες μ' αυτή του Sinner και το αποτέλεσμα δεν ήταν ίδιο. Τώρα το ερώτημα είναι αν είναι οικονομικό ζήτημα, αν δηλαδή ένας παίκτης δεν μπορεί να πληρώσει ένα σημαντικό ποσό για μια δικηγορική εταιρεία που θα τον εκπροσωπήσει πιο αποτελεσματικά. Δεν ξέρω αν είναι αυτό. Πραγματικά νιώθω πως πρέπει να το διερευνήσουμε περισσότερο", είπε σχετικά ο Djokovic.

Πιο ήπιος ήταν ο Alcaraz, που επίσης ρωτήθηκε για την υπόθεση του Sinner από Ισπανούς δημοσιογράφους, με τον πρωταθλητή του Roland Garros και του Wimbledon να κρατάει τις αποστάσεις του: "Είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα. Υπάρχουν πράγματα στα παρασκήνια που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει, εγώ σίγουρα δεν τα γνωρίζω. Οπότε είναι πολύ δύσκολο, ειλικρινά, να μιλήσουμε γι' αυτό το θέμα. Βγήκε θετικός, αλλά υπάρχει κάποιος λόγος που του επιτράπηκε να συνεχίσει να παίζει, τον οποίο δεν γνωρίζουμε. Οπότε δεν μπορώ να μιλήσω περισσότερο για το θέμα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots