Gauff και Sabalenka υπέρ του video review

 
Gauff και Sabalenka υπέρ του video review
tn team Σάββατο, 24 Αυγούστου 2024 - 11:54

H Coco Gauff και η Aryna Sabalenka ρωτήθηκαν για το video review και αμφότερες τάχθηκαν υπέρ της εφαρμογής του.

Μετά και τα όσα έγιναν στο Σινσινάτι, με το διαιτητικό λάθος στο match point του Jack Draper, έχει έρθει στο προσκήνιο η συζήτηση για το video review και το πόσο απαραίτητο είναι για όλα τα τουρνουά.

Στο US Open θα χρησιμοποιηθεί και φέτος, ωστόσο κανένα άλλο τουρνουά δεν το έχει χρησιμοποιήσει ακόμα. Το US Open το είχε χρησιμοποιήσει και πέρσι, αλλά σε δοκιμαστικό στάδιο και θεωρήθηκε ότι ακόμα δεν ήταν ικανοποιητικό. Γι' αυτό και αυτή τη χρονιά θα είναι κρίσιμο να έχει βελτιωθεί και να είναι ταχύτερο και πιο αξιόπιστο, έτσι ώστε να δοθεί το πράσινο φως και να το δούμε και στα υπόλοιπα τουρνουά.

Αμφότερες πάντως οι Gauff και Sabalenka, όταν ρωτήθηκαν σχετικά στις συνεντεύξεις τους στο US Open, τάχθηκαν υπέρ.

"Σίγουρα θα έπρεπε να υπάρχει, ειδικά στα Grand Slam και τα 1000άρια. Προφανώς θα ήθελα να υπάρχει παντού, αλλά θα ήθελα να το δω στα κορυφαία τουρνουά πρώτα. Το US Open το είχε πέρσι, αλλά δεν χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσει. Το χειρότερο πράγμα είναι πως οι διαιτητές αναγκάζονται να απολογηθούν μετά και εμείς λέμε: 'εντάξει, ευχαριστώ, αλλά τι θα μου προσφέρει αυτό τώρα;' Πιστεύω πως θα μειώσει πολύ τα ξεσπάσματα των παικτών. Και για τους φαν θεωρώ ότι θα είναι καλύτερα, γιατί δεν υπάρχει πιο απογοητευτικό πράγμα από το να βλέπεις έναν παίκτη να είναι στο court και να μην ξέρει αν έχει δίκιο ή όχι", είπε η Gauff.

H Sabalenka με τη σειρά της δήλωσε: "Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε αυτό το σύστημα εδώ, γιατί είδα αυτές τις δύσκολες αποφάσεις. Είναι πολύ άδικο για κάποιους παίκτες να μην μπορούν να δουν οι διαιτητές τις φάσεις σε βίντεο. Και για τους διαιτητές μπορώ να το καταλάβω, το τένις έχει βελτιωθεί πολύ και έχει γίνει γρηγορότερο, οπότε δεν είναι εύκολο να είσαι στην καρέκλα και να είσαι chair umpire. Οπότε πιστεύω πως θα είναι καλύτερο για όλους και υγιές να έχουμε το video review."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots