Djokovic: "Θέλω να συνεχίσω να γράφω ιστορία"

 
Djokovic: "Θέλω να συνεχίσω να γράφω ιστορία"
© Darren Carroll/USTA
tn team Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 - 11:48

Ο Novak Djokovic ήταν έτσι κι αλλιώς ο παίκτης με την πληρέστερη τροπαιοθήκη στην ιστορία του τένις και μετά τους Ολυμπιακούς είναι και ο μόνος που έχει κερδίσει τα πάντα, ωστόσο αυτό δεν τον σταματάει και δηλώνει εξίσου διψασμένος για να συνεχίσει να γράφει ιστορία!

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από το US Open, o Djokovic μίλησε μεταξύ άλλων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου πριν λίγες εβδομάδες κατέκτησε το μοναδικό σπουδαίο τρόπαιο που έλειπε από τη συλλοχή του.

Όπως είπε, ένιωσε τα εντονότερα συναισθήματα που είχε ποτέ σε ένα γήπεδο τένις: "Στο παρελθόν είχα μερικές πολύ σκληρές ήττες στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δούλεψα σκληρά για να παλέψω για το χρυσό. Στα 37 μου, σκέφτηκα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία μου ευκαιρία, έτσι έπρεπε να δώσω τα πάντα. Ήταν μια στιγμή για την οποία νιώθω περήφανος. Είχα τα εντονότερα συναισθήματα που έχω νιώσει ποτέ σε ένα γήπεδο τένις. Ο τρόπος που το πέτυχα το κάνει ακόμα πιο μοναδικό."

Τις επόμενες μέρες, θα προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος παίκτης που θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο US Open από το μακρινό 2008: "Δεν ήξερα ότι είχε να συμβεί τόσο πολύ καιρό, ελπίζω να αλλάξει φέτος, αυτός είναι ο στόχος. Πάντα ο στόχος μου είναι να φτάνω στον τελικό και να παλεύω για τον τίτλο σε κάθε τουρνουά που παίζω. Αυτή είναι η νοοτροπία μου και δεν αλλάζει: θέλω να συνεχίσω να γράφω ιστορία και να το διασκεδάζω στο tour. Τα Grand Slam είναι τα πιο σημαντικά τουρνουά στο τένις και αν δεν σε εμπνέουν για να παίξεις το καλύτερό σου τένις αυτά, τότε κανένα άλλο δεν θα το κάνει. Το US Open έχει το μεγαλύτερο στάδιο τένις στον κόσμο και τα night sessions εδώ είναι πολύ δημοφιλή. Ανυπομονώ να παίξω κάτω από τα φώτα και να νιώσω την ενέργεια του γηπέδου, που είναι πολύ διαφορετική από οπουδήποτε αλλού."

Τέλος, για το τι είναι αυτό που τον παρακινεί ακόμα σε αυτή την ηλικία και μετά από τόσα επιτεύγματα, ο Σέρβος απάντησε: "Οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι που έχω αυτή τη στιγμή είναι οι Jannik (Sinner) και Carlos (Alcaraz), καθώς και ο (Alexander) Zverev, o (Daniil) Medvedev ή και ο (Στέφανος) Τσιτσιπάς. Μου φέρνουν χαρά αυτά τα ματς και με εμπνέουν να βελτιώνω το παιχνίδι μου. Η διαφορά ηλικίας που έχουμε είναι μεγάλη, αλλά δεν με επηρεάζει τόσο πολύ αυτό. Στο μόνο που με επηρεάζει είναι ότι πρέπει να είμαι πιο επιλεκτικός με το πρόγραμμά μου, δίνοντας βάρος στα Grand Slam και σ' αυτά που εκπροσωπώ την πατρίδα μου. Αυτά με παρακινούν περισσότερο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots