Alcaraz: "Ο αστράγαλος είναι μια χαρά"

 
Alcaraz: "Ο αστράγαλος είναι μια χαρά"
© Jeff Dean/USTA
tn team Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 - 10:08

Ο Carlos Alcaraz είχε τρομάξει τους φαν του με την αντίδρασή του στη χθεσινή του προπόνηση στο US Open, όμως διαβεβαίωσε στη συνέντευξη Τύπου του πως τελικά δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Ο Ισπανός γύρισε τον δεξί του αστράγαλο κατά τη διάρκεια της προπόνησής του με τον Francisco Cerundolo και ανησύχησε, με αποτέλεσμα να τερματίσει πρόωρα την προπόνηση. Μερικές ώρες μετά πάντως, είπε πως εκείνη την ώρα φοβήθηκε ότι θα το έκανε χειρότερα, τελικά όμως δεν ήταν κάτι σοβαρό και ήδη ένιωθε πολύ καλύτερα.

"Νομίζω ότι ο αστράγαλος είναι μια χαρά. Σταμάτησα προληπτικά την προπόνηση, δεν ένιωθα αρκετά άνετα για να συνεχίσω. Πέρασαν λίγες ώρες και το αισθάνομαι καλά. Αύριο θα επιχειρήσω να προπονηθώ στο 100% και πάλι χωρίς να το σκεφτώ, αλλά σήμερα έπρεπε να είμαι προσεκτικός. Είναι πάντως κάτι που με ανησύχησε, ακόμα και για τη συμμετοχή μου στο US Open. Το έκανα με κάθε σεβασμό προς τον Cerundolo, γιατί θέλω να είμαι καλά προετοιμασμένος για το τουρνουά."

Για το ότι πήγε στο US Open χωρίς να έχει δώσει αρκετούς αγώνες στις σκληρές επιφάνειες: "Δεν με επηρεάζει αυτό. Προφανώς θα ήθελα να έρθω εδώ έχοντας παίξει περισσότερα παιχνίδια στα hardcourts, αλλά δεν με επηρεάζει. Αν κοιτάξω πίσω, πήγα στο Roland Garros χωρίς να έχω παίξει πολλά ματς στο χώμα και το ίδιο έγινε και στο Wimbledon. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι το ίδιο και εδώ. Δεν είναι κάτι που με ανησυχεί."

Τέλος, για τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου είχε ηττηθεί από τον Novak Djokovic, είπε: "Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς τελικούς της καριέρας μου. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνονται κάθε 4 χρόνια, οπότε δεν ξέρω αν θα έχω άλλη ευκαιρία για να κερδίσω το χρυσό. Το σίγουρο είναι πως θα παλέψω γι' αυτό. Ήταν μια δύσκολη στιγμή, αλλά είχα απέναντί μου έναν σπουδαίο παίκτη που πάλευε για το ίδιο πράγμα με εμένα. Μέρες μετά απ' αυτό το ματς συνειδητοποίησα πως κέρδισα το αργυρό μετάλλιο και ότι είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για το οποίο πρέπει να είμαι περήφανος. Θέλω να συνεχίσω, να μάθω από τους επόμενους τελικούς και τα σημαντικά ματς, να χειριστώ καλύτερα τις καταστάσεις που θα προκύψουν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots