Το σήκωσαν στα Σκόπια οι αδερφές Παναγιωτίδου

 
Το σήκωσαν στα Σκόπια οι αδερφές Παναγιωτίδου
tn team Σάββατο, 24 Αυγούστου 2024 - 23:51

Η Λυδία και η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στο J30 τουρνουά των Σκοπίων. Αυτός ήταν ο 6ος τίτλος σε ITF διοργάνωση που κέρδισαν μαζί οι δυο παίκτριες.

Δυο νίκες πανηγύρισαν σήμερα οι Αλεξάνδρα και Λυδία Παναγιωτίδου, που έπαιξαν αρχικά για τα ημιτελικά κόντρα στην Αυστριακή Lara Linder και τη Ρουμάνα Anastasia Preda, τις οποίες κέρδισαν με 6-3, 6-1.

Στη συνέχεια έπαιξαν και τον τελικό, απέναντι στις Νο.2 του ταμπλό, την Τουρκάλα Berrak Kocak και τη Βουλγάρα Aleksandra Rangelova, παίρνοντας τη νίκη και σ' αυτό το ματς με 6-4, 6-2.

Δεν έχασαν σετ όλη την εβδομάδα Λυδία και Αλεξάνδρα, που στον 1ο γύρο είχαν κερδίσει τη Σέρβα Helena Korac και τη Γερμανίδα Josephine Pasiut με 6-0, 6-1, ενώ στα προημιτελικά είχαν περάσει με walkover το εμπόδιο των Βουλγάρων Aleksandra Lyapeva και Kristina Vasileva. 

Αυτός ήταν ο 6ος τίτλος που κέρδισαν μαζί στα διπλά σε ITF διοργάνωση στα 18άρια οι δυο αδερφές, που αμφότερες αγωνίζονται στον Ο.Α. Θεσσαλονίκης - ήταν ο 5ος τίτλος στη φετινή σεζόν και ο 3ος στα Σκόπια, μετά από ένα ακόμα τουρνουά της κατηγορίας J30 και ένα J60 που είχαν κερδίσει πριν 2 εβδομάδες.

Και για τις 2 ήταν ο 6ος τίτλος στη σεζόν σε διπλό ITF διοργάνωσης. Για την Αλεξάνδρα ήταν ο 9ος συνολικά στην καριέρα της στο διπλό (έχει και 3 στο μονό), ενώ για τη Λυδία, που είναι μόλις 14 ετών, ήταν ο 7ος.

Στα μονά, Αλεξάνδρα και Λυδία ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στον 3ο γύρο. Η Αλεξάνδρα κέρδισε τη Σκοπιανή Teona Andova με 6-2, 6-2, αλλά ηττήθηκε από την Τουρκάλα Minel Naz Kaynak με 6-3, 6-3. Η Λυδία από την πλευρά της απέκλεισε την Ισραηλινή Romi Danino με 6-2, 6-1, αλλά τη σταμάτησε στη φάση των "16" η Σκοπιανή Ana Mitevska με 6-1, 6-3.

Στα Σκόπια και το χωμάτινο τουρνουά της J30 κατηγορίας της ITF αγωνίστηκε και ο Στέφανος Πουρναρόπουλος, ο οποίος έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο μονό των αγοριών. Ο Στέφανος απέκλεισε τον Βούλγαρο Dobromir Manoloff με 6-3, 3-6, 6-4, τον Ιταλό Marco Lorenzon με 6-2, 6-1 και τον Σέρβο Uros Zivkovic με 7-6 (1), 6-2. Σήμερα πάλεψε για μια θέση στον τελικό, αλλά ηττήθηκε από τον Τούρκο Aren Baybars με 6-4, 4-6, 6-2.

Μέχρι τον 2ο γύρο έφτασαν ο Απόστολος Τζίμκας και ο Νικόλας Ζάχος στο μονό αγοριών, ενώ στον 2ο γύρο στο μονό έφτασε και η Δέσποινα Κοσκινά στα κορίτσια. Στον 1ο γύρο ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Νίκος Φώτης Μακρής.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots