Δυο προκρίσεις για τη Λυδία Παναγιωτίδου στα Σκόπια

 
Δυο προκρίσεις για τη Λυδία Παναγιωτίδου στα Σκόπια
© tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2024 - 20:12

Η Λυδία Παναγιωτίδου πανηγύρισε δυο νίκες σήμερα στα Σκόπια και στο Jug Open J60 της ITF, για να μπει στα προημιτελικά στο μονό και στα ημιτελικά στο διπλό, μαζί με την αδερφή της, Αλεξάνδρα.

Ακόμα έναν τίτλο διεκδικούν αυτή την εβδομάδα στο τουρνουά U18 της ITF (κατηγορίας J60) στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας και στο κλαμπ Jug οι αδερφές Παναγιωτίδου, οι οποίες κέρδισαν τη Νορβηγή Emilia Korseth και τη Ρουμάνα Thea Marcu με 6-1, 6-2, για να μπουν στα ημιτελικά του Jug Open.

Η Αλεξάνδρα και η Λυδία, οι οποίες έχουν στο ενεργητικό τους 5 τίτλους στα διπλά σε ITF διοργανώσεις - 4 στη φετινή σεζόν, θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά αύριο τη Ρουμάνα Sonia Erika Butuc Cerchez και τη Βρετανίδα Lara Savic, No.8 στο ταμπλό.

Η μόλις 14χρονη Λυδία συνεχίζει και στο μονό, όπου προκρίθηκε στην προημιτελική φάση, μετά την πολύ καλή νίκη που πέτυχε σήμερα εις βάρος της Ρουμάνας Andreea Diana Popa με 6-7 (2), 6-1, 7-5.

Η αθλήτρια του Ο.Α. Θεσσαλονίκης, η οποία είχε κερδίσει και τη Βουλγάρα Nikol Ivanova στον προηγούμενο γύρο με 6-0, 2-6, 6-3, θα παίξει αύριο με την Κινέζα Xinran Sun, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.317 στον κόσμο στα 18άρια, σε μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Σήμερα ολοκλήρωσαν τις πορείες τους στη φάση των "16" των μονών η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου και ο Στέφανος Πουρναρόπουλος. Και οι δυο έδωσαν μεγάλες μάχες, αλλά η Παναγιωτίδου ηττήθηκε από τη Σέρβα Aleksandra Stevanovic με 4-6, 6-4, 6-3, ενώ ο Πουρναρόπουλος από τον Ρουμάνο David Popa με 7-5, 7-5.

Εκτός από τις αδερφές Παναγιωτίδου, στο τουρνουά των κοριτσιών αγωνίστηκαν ακόμα η Αθηνά Γρηγοριάδου, η Ελένη Χατζηαβραάμ και η Έμιλυ Πάντου. Η Γρηγοριάδου ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον 2ο γύρο, ενώ οι Χατζηαβραάμ και Πάντου στον 1ο, με την Πάντου να παίζει και προκριματικά, όπου έκανε 2 νίκες.

Στα αγόρια, ο Γιάννης Σακκάς και ο Παναγιώτης Γραμματικάκης ξεκίνησαν από τα προκριματικά και έφτασαν μέχρι τον 2ο γύρο του κυρίως ταμπλό. Στον 2ο γύρο ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους και οι Νικόλας Χατζηαβραάμ και Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, ενώ στον 1ο γύρο συμμετείχε ο Γιώργος Μίταλας. Στα προκριματικά συμμετείχαν ακόμα οι Απόστολος Τζίμκας, Θανάσης Κακουρίδης και Βαγγέλης Βάλσαμος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots